Gospodarka » Narzędzia

Multievo™ – nowa odsłona narzędzia wielofunkcyjnego

Teraz jedno narzędzie ma jeszcze więcej zastosowań, stanowiąc nieocenioną pomoc podczas wszelkich prac remontowo – montażowych.
Firma Black&Decker wprowadza na rynek nową, udoskonaloną wersję innowacyjnego narzędzia wielofunkcyjnego - MultievoTM. Urządzenie to przydatne jest zarówno majsterkowiczom, jak i pracownikom budowlanym umożliwia wykonanie 95% prac remontowo - montażowych i wykończeniowych. Nowy produkt marki Black&Decker ma wiele zastosowań. Może być użyty jako wiertarka, wkrętarka, wyrzynarka, szlifierka lub narzędzie oscylacyjne mające zastosowanie w cięciu, szlifowaniu, skrobaniu lub zdzieraniu.

Bezprzewodowe MultievoTM składa się z udoskonalonej jednostki napędowej oraz sześciu dodatkowych głowic dostępnych oddzielnie. Nowe elektronarzędzie wyposażone jest w opatentowany system wymiany głowic, który umożliwia dołączenie ich do jednostki głównej bez konieczności używania innych narzędzi. Pozwala to na szybką i łatwą zmianę profilu pracy, np. z wiercenia otworów na wkręcanie wkrętów lub szlifowanie. Urządzenie wielofunkcyjne MultievoTM cechuje się także kompaktową budową i niską wagą. Dodatkowo antypoślizgowa guma na uchwycie urządzenia oraz szybka zmiana kierunku obracania głowicy zapewniają doskonałą kontrolę nad wykonywanymi czynnościami. Litowo-jonowy akumulator 14.4 V / 1.3 Ah utrzymuje stan 80% naładowania przez 90 dni co wydłuża czas pracy narzędziem bez konieczności ponownego ładowania przed użyciem.

W skład podstawowego zestawu MultievoTM MT143K-QW wchodzi jednostka napędowa wraz z głowicą wiercąco-wkręcającą. Zestaw zawiera także akumulator 14.4 V / 1.3 Ah, ładowarkę, torbę na głowice oraz walizkę. Do głowicy dodana jest również dwustronna końcówka wkrętarska.

MultievoTM - wersja podstawowa. Pozwala na wykonanie szerokiego spektrum prac związanych z wierceniem i wkręcaniem zarówno w drewnie, jak i w metalu. MultievoTM umożliwia wiercenie z prędkością do 700 obr/min, a użytkownik może regulować prędkość poprzez naciskanie spustu urządzenia z różną siłą. Dodatkowo kontrolę pracy ułatwia 10-stopniowa regulacja momentu obrotowego w zakresie od 15 do 20,5 Nm. Maksymalna średnica wiercenia w drewnie to 25 mm oraz 10 mm dla wiercenia w stali. Regulacja mocy, prędkości oraz prosty mechanizm zmiany kierunku obracania głowicy, pozwala na odpowiednie dopasowanie właściwości MultievoTM do charakteru zaplanowanych prac.

Aby w pełni wykorzystać możliwości oferowane przez MultievoTM, użytkownik może nabyć dodatkowe głowice umożliwiające szereg innych czynności, takich jak wyrzynanie, szlifowanie, wiercenie w murze czy zeskrobywanie. Firma Black & Decker oferuje 5 dodatkowych głowic:

Ceny narzędzi:
MultievoTM MT143K: 499 PLN