Dom » Wnętrza

Nagroda czy Klient - co jest ważne w projektowaniu produktu?

Już w piątek, 15 lutego 2013r na to pytanie postara się odpowiedzieć Magdalena Musiał, główna projektantka MARMORIN Design Studio. W ramach POPu poprowadzi prelekcję "Design Management – co jest celem w projektowaniu: Red Dot czy Klient?" Początek o 18.00

Już w piątek, 15 lutego 2013r, zapraszamy na kolejne spotkanie w ramach projektu Projektanci o Projektowaniu. Nasz gość - Magdalena Musiał, główna projektantka MARMORIN Design Studio, opowie o Design Management - co jest celem w projektowaniu: Red Dot czy Klient? Spotkanie rozpocznie się o godz. 18.00 w salonie Artvillano, w Galerii Wnętrz Domar.

Magdalena Musiał opowie o:

- wpływie wzornictwa na efektywność firm

- udziale wzornictwa w zarządzaniu firmą

- celach projektanta w firmie

- określeniu potrzeb i zadań- żądaj Brif-u!

- współpracy pomiędzy projektantem wewnętrznym a zewnętrznym

- organizacji pracy projektanta wewnątrz firmy

- i o tym, aby nie dać się zwariować!

Magdalena Musiał (ur. 1979) ukończyła wydział Wzornictwa Przemysłowego na Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku oraz wydział Product and Furniture Design na uniwersytecie de Montfort University UK, 2007-2011 Produkt Designer w HiB, od 2011 Główny Projektant MARMORIN Design Studio.
Słów kilka o idei

Projektowanie mądre, świadome i odpowiedzialne, projektowanie biorące pod uwagę potrzeby odbiorców - takie myślenie o projektowaniu przyświecało nam podczas planowania projektu pod nazwą Projektanci o projektowaniu ( POP).

POP - czym jest?
To cykl spotkań, które mają na celu pokazanie złożoności przestrzeni wiedzy jaką jest projektowanie: projektowanie komunikacji, projektowanie usług, projektowanie produktów, zarządzanie wzornictwem.
Nie chcemy się nadymać. Nie chcemy epatować „dizajnem". Chcemy pokazać ciekawe przykłady, ciekawych projektantów, chcemy pobudzić dyskusję.
Chcemy doprowadzić do zmiany - zmiany w myśleniu o projektowaniu.

Dla kogo POP?
Dla projektantów, studentów kierunków związanych z projektowaniem, właścicieli firm meblarskich, marketingowców, managerów produktu i przede wszystkim dla wszystkich osób, dla których ważna jest jakość otaczającego nas świata, produktów dostępnych na rynku, sposobu w jaki rynek komunikuje się z konsumentem. Dla wszystkich zainteresowanych dobrym, mądrym i świadomym projektowaniem.

Najnowsze spotkanie w ramach Projektanci o Projektowaniu :
Data: 15 Lutego 2013
Godzina:  18.00
Miejsce: Galeria Wnętrz Domar, Wrocław, ul. Braniborska 14. Salon Artvillano, poziom 0.

Projekt realizowany wspólnie przez Galerię Wnętrz Domar oraz Insytut Grafiki SWPS we Wrocławiu. Patron medialny - magazyn Design Alive.

Galeria Wnętrz DOMAR