Technologie » Komputery

Nagrody BLI dla Konica Minolta bizhub C220, C280 i C360

Trzy kolorowe urządzenia wielofunkcyjne z serii bizhub firmy Konica Minolta otrzymały od prestiżowego laboratorium BLI tytuł „Pick of the Year”.

Buyers Laboratory Inc. (BLI) jest niezależnym, wiodącym ośrodkiem, który od ponad 40 lat przeprowadza testy urządzeń biurowych i monitoruje rynek produktów dedykowanych firmom. W wyniku ostatnio przeprowadzonych testów urządzeń wielofunkcyjnych najwyższe oceny BLI otrzymały kolorowe system biurowe bizhub C220, C280 i C360 firmy Konica Minolta. Specjaliści z laboratorium docenili przede wszystkim znakomite osiągi urządzeń, a także wyróżniającą się łatwość obsługi i produktywność. Uznali także, że zwycięska trójka jest najlepiej przystosowana do wykonywania codziennych zadań — oszczędnej produkcji dokumentów na potrzeby biur i grup roboczych.

„Nagroda BLI Pick of the Year potwierdza, że nasze kolorowe urządzenia wielofunkcyjne serii bizhub są bezkonkurencyjne pod względem produktywności i łatwości obsługi.” – powiedział Paweł Czerwiński, Product Manager w Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. „bizhub C220, C280 i C360 oferują użytkownikowi niezawodne oraz ekonomiczne drukowanie, kopiowanie, skanowanie i faksowanie przy zachowaniu niezwykle wysokiej jakości obrazu”.

Zdaniem specjalistów z Buyers Laboratory Inc. do najważniejszych elementów wyróżniających systemy biurowe bizhub C220, C280 i C360 należą: łatwość obsługi, wysoka produktywność oraz niezawodność w najważniejszych testowanych obszarach.

Jedną z cech, dzięki którym urządzenia odznaczają się tak dużą łatwością obsługi, jest zakładka MyTab w sterowniku drukarki — rozwiązanie, które w roku 2009, w wiosennej edycji rankingu BLI, nagrodzono tytułem „Outstanding Achievement” („Wybitne osiągnięcie”). Pozwala ono użytkownikowi w pełni wykorzystać wszystkie funkcje sterownika oraz wybierać i konfigurować najczęściej wykonywane zadania za pomocą jednej zakładki, bez zbędnych czynności i z zachowaniem całkowitej kontroli. Dzięki technologii Extended Solution Technology (bEST) zastosowanej w modelach bizhub, użytkownicy mogą bez trudu integrować z tymi urządzeniami oprogramowanie dostarczane przez innych producentów.

Testowane modele Konica Minolta uzyskały wysokie wyniki w wielozadaniowym teście obsługi strumieni druku kolorowego, wykorzystywanym przez BLI do badań porównawczych. Zaprezentowały dużą skuteczność zarówno w przypadku sterowników PCL, jak i PostScript. Urządzenia odznaczają się również znakomitą efektywnością dwustronnego kopiowania w czerni i kolorze. Jest to niezwykle istotne dla użytkowników chcących obniżyć koszty eksploatacji oraz jeszcze skuteczniej dbać o środowisko naturalne.

Zwycięska trójka urządzeń jest synonimem wysokiej jakości i funkcjonalności. Testy BLI wykazały, że wielofunkcyjne urządzenia bizhub serii C220, C280 i C360 są niezawodne i bez problemu radzą sobie ze wszystkimi rodzajami zadań biurowych, związanych zarówno
z dokumentami czarno-białymi, jak i kolorowymi. Dzięki temu są w stanie spełnić wszystkie wymagania nowoczesnego biura i grup roboczych w środowisku korporacyjnym. Z powodzeniem zastępują używane osobno drukarki, kopiarki, skanery i faksy.

Więcej informacji na temat ośrodka BLI i prowadzonych przez niego testów można znaleźć na stronie www.buyerslab.com.

Effective Public Relations