Technologie » Komputery

Nagrody HP dla AB S.A. i Alsen

AB S.A. oraz Alsen – spółki z Grupy AB – powróciły z nagrodami z gali HP Excellence Award 2014.

Spółka AB, wiodący dystrybutor IT w Europie Środkowo-Wschodniej, została Dystrybutorem Roku w kategorii komputery. Z kolei sieci franczyzowej Alsen przypadł w udziale tytuł HP Partner Retail w kategoriidrukarki laserowe.

Największa na świecie firma technologiczna jak co roku nagrodziła dystrybutorów, resellerów i firmy z branży retail. Statuetki dla zwycięzców poszczególnych kategorii zostały wręczone podczas gali HP Excellence Award, która odbyła się w Ożarowie Mazowieckim.

Nagroda od HP to ukoronowanie całorocznej pracy AB S.A. i dowód uznania dla jej efektów. Pokazuje, że świadczymy usługi na najwyższym poziomie, a nasze standardy i kompleksowa oferta przekładają się na doskonałe wyniki sprzedażowe – komentuje Patrycja Gawarecka, dyrektor sprzedaży i marketingu AB S.A.

W podobnym tonie wypowiada się Prezes Zarządu Alsen, Jan Zdebel. Naszym klientom oferujemy nie tylko najlepszej klasy sprzęt, ale także wszechstronne wsparcie. To procentuje, czego dowodem jest wyróżnienie przyznane Alsen przez HP  – podkreśla.

Nagroda za sprzedaż komputerów w Polsce to kolejne wyróżnienie HP dla AB S.A. w ostatnim czasie. Spółka okazała się również najlepszym dystrybutorem komputerów HP w regionie CEE w roku fiskalnym 2014.

AB S.A. i Alsen wchodzą w skład Grupy AB. Sieć franczyzowa Alsen  to największa sieć partnerska branży komputerowej w Polsce. Obecnie liczy ponad 400 sklepów franczyzowych i z każdym miesiącem powiększa się o kolejne punkty.

***

Grupa kapitałowa AB plasuje się w czołówce największych dystrybutorów IT/ AGD/ RTV i zabawek w Europie. Prowadzi działalność w Polsce, Czechach i na Słowacji, sprzedając produkty największych światowych producentów nowoczesnych technologii do ponad 16 000 partnerów handlowych. Od 2006 roku spółka AB SA jest notowana na GPW.

Więcej informacji na temat AB S.A. i Alsen można znaleźć na stronach: www.ab.pl oraz www.alsen.pl

MultiComm