Technologie » Komputery

Nagrody laboratorium BERTL dla Konica Minolta

Firma Konica Minolta została w tym roku wyróżniona pięcioma nagrodami BERTL.

Pięć urządzeń firmy Konica Minolta zostało uznanych za najlepszy produkt roku 2009 przez analityków BERTL. Testerzy wyróżnili wielofunkcyjny system biurkowy magicolor 1690MF, systemy biurowe serii bizhub 601/751 i C552/C652 oraz systemy produkcyjne bizhub PRO C65hc i PRO 950.

Jednym z nagrodzonych przez laboratorium BERTL rozwiązań jest Konica Minolta magicolor 1690MF. Inteligentny wielofunkcyjny biurkowy system kolorowy przekonał techników BERTL w kategorii „Najlepsze kolorowe nabiurkowe MFP z formatem A4”. Jednym z kluczowych czynników, jakie wpłynęły na tę decyzję, była zdolność do dostarczania obrazów o wysokiej jakości i tekstu o podwyższonej rozdzielczości druku przy zachowaniu nominalnej szybkości.

Dwie serie systemów biurowych Konica Minolta - bizhub 601/751 i C552/C652 również uzyskały jedną z wysoko cenionych nagród BERTL dla najlepszego produktu roku 2009 (BERTL’s Best), przyznawaną najlepszym urządzeniom w danej klasie. Nagroda „Najlepsze wysokonakładowe monochromatyczne MFP z formatem A3” została przyznana urządzeniom bizhub 601 i 751, natomiast bizhub C552 i C652 zostały nagrodzone w kategorii „Najlepsze Wysokonakładowe Kolorowe Urządzenia Biurowe”. Te serie kolorowych systemów biurowych wykazały doskonałe właściwości w faksowaniu dużych nakładów przy użyciu opcji G3, która pozwala użytkownikom na wysyłanie i odbieranie faksów z dużą szybkością. Testerów BERTL przekonały również innowacyjne rozwiązania zastosowane w tych kolorowych urządzeniach wielofunkcyjnych, takie jak system zarządzania kolorem ColorWise.

Dzięki biometrycznemu uwierzytelnianiu na podstawie odcisków palców i oprogramowaniu PageScope drugi nagrodzony system biurowy Konica Minolta został uznany za bardzo bezpieczny. Ponadto czarno-biała seria bizhub 601/751 wyróżniła się na tle pozostałych wyjątkową produktywnością drukowania, kopiowania i skanowania, a także dużą pojemnością podajników papieru i zaawansowanymi opcjami wykańczania. Analityków BERTL przekonał również firmowy toner polimeryzowany Konica Minolta Simitri, zapewniający podwyższoną rozdzielczość druku.

Systemy produkcyjne Konica Minolta: czarno-biały bizhub PRO 950 i kolorowy bizhub PRO C65hc również znalazły się na pierwszych miejscach w testach BERTL. Wyróżniony wiosną 2009 roku renomowaną nagrodą EDP za niezrównane możliwości reprodukcji barw, system bizhub PRO C65hc otrzymał nagrodę 2009 BERTL’s Best jako najlepsze urządzenie w kategorii www.BERTL.com

Effective Public Relations