Dom » Budownictwo

Najnowsze trendy branży HVAC, saun i basenów juz od środy w Warszawie

W środę 16 listopada 2016 r. rozpoczynają się II Międzynarodowe Targi Systemów Grzewczych, Wentylacji, Klimatyzacji, Systemów Wodnych, Sanitarnych i Basenów – Aquatherm Warsaw. W warszawskim centrum EXPO XXI wystawcy zaprezentują nowości produktowe i innowacyjne technologie z całego świata.

Technika Grzewcza, Instalacje Wod-Kan, Salon HVAC-R oraz debiutująca w tym roku Strefa Basenów i SPA to główne obszary, wokół których koncentruje się program drugiej polskiej edycji międzynarodowych targów Aquatherm Warsaw. Wydarzenie, o ponad 20-letniej tradycji na świecie, dedykowane jest instalatorom, biurom projektowym, deweloperom, inżynierom, dystrybutorom, specjalistom chłodnictwa, klimatyzacji i ogrzewania oraz inwestorom poszukującym nowych rozwiązań i kontaktów na arenie międzynarodowej.

Konferencje i dyskusje z ekspertami

Ofertę wystawienniczą uzupełniają liczne panele i wykłady. Podczas trzech dni spotkań eksperci rozmawiać będą o najnowszych rozwiązaniach na rzecz zwiększania efektywności energetycznej budynków, aktualnych zmianach w przepisach czy najnowszych trendach projektowym w branży łazienkowej, basenowej i SPA. W programie m.in.:

·         Konferencja: Zdrowie i produktywność w zielonych budynkach (Polskie Stowarzyszenie Budownictwa Ekologicznego PLGBC)

·         Konferencja: Zrozumieć Pompę Ciepła (Port PC)

·         Rodzaje certyfikacji wielokryterialnych w Polsce oraz ich zastosowanie (PLGBC)

·         Trendy rynkowe i innowacyjne rozwiązania na rynku stolarki w Polsce (Stolarka VIP)

·         Efektywność energetyczna w budownictwie – problematyka, korzyści, ograniczenia (NAPE, Fundacja Poszanowania Energii)

·         Standardy pasywne w budynkach użyteczności publicznej, koszty budowy i 90% niższe koszty eksploatacji budynków (Klaster Zrównoważona Infrastruktura)

·         Kontrola jakości mikrobiologicznej wody i powietrza w praktyce (Jars sp. z o.o.)

·         Bieżące trendy w branży łazienkowej i sposobach ekspozycji produktów (Polskie Stowarzyszenie Salonów Wyposażenia Wnętrz)

·         Zarządzanie Aquaparkami, pływalniami krytymi oraz kąpieliskami otwartymi (Basenprof.pl)

·         Wykonawca Premium – jak przekonać do siebie klienta i zdobyć jego zaufanie (Fundacja Praktyków Biznesu).

Szczegółowy program dostępny jest na stronie  http://www.aquatherm-warsaw.com/program/.

Wydarzenie towarzyszy IV edycji Międzynarodowych Targów Budowlanych i Wnętrzarskich Warsaw Build 2016, odbywającym się w tym samym czasie w EXPO XXI Warszawa.

Wstęp na targi oraz wszystkie wydarzenia towarzyszące jest wolny po wcześniejszej rejestracji na stronie: http://www.aquatherm-warsaw.com/rejestracja-on-line/.

Informacje praktyczne:

Miejsce Targów:         EXPO XXI Warszawa, ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14 01-222 Warszawa

Godziny otwarcia:      16 listopada 2016, godz. 10:00-17:30

17 listopada 2016, godz. 10:00-17:30