Technologie » Komputery

Nashuatec SP3400sf i SP3410sf w zapracowanym biurze

Euroimpex SA – wyłączny dystrybutor Nashuatec – wprowadził na rynek serię monochromatycznych urządzeń wielofunkcyjnych Nashuatec SP3400sf i SP3410sf. Maszyny drukują i kopiują z szybkością 28 stron na minutę, oferują szybkie skanowanie w pełnym kolorze oraz faksują dokumenty.

Urządzenia Nashuatec SP3400sf i SP3410sf są przeznaczone do małych raz domowych biur oraz do mniejszych departamentów i oddziałów firm. Oferują funkcjonalność drukarki laserowej o rozdzielczości 600dpi i szybkości druku 28 stron A4 na minutę. Urządzenia można łatwo podłączyć do komputera interfejsem USB 2.0 lub do sieci Ethernet.

Pełna kompatybilność jest zapewniona dzięki wyposażeniu urządzeń w PCL6 oraz Postscript 3. Model SP3410sf jest w standardzie wyposażony w moduł druku dwustronnego.

Kolorowy skaner TWAIN, o rozdzielczości1200dpi (interpolowana do 19200dpi), pozwala na skanowanie zdjęć, a szyba ekspozycyjna umożliwia skanowanie książek i trójwymiarowych przedmiotów. Skanowanie może odbywać się także bezpośrednio do wiadomości e-mail, do folderu w sieci lokalnej oraz na serwer FTP - jako plik JPEF, TIFF lub PDF. Wbudowany dodatkowy interfejs pamięci USB daje możliwość zapisywania na przenośnej pamięci zeskanowanych dokumentów.

Urządzenia Nashuatec pełnią funkcję wydajnej kopiarki cyfrowej. Krótki czas nagrzewania i szybkość 28 stron na minutę gwarantują wysoką wydajność, a automatyczny podajnik na 35 arkuszy ułatwia kopiowanie wielostronicowych dokumentów. Funkcja kopiowania ID pozwala na łatwe i automatyczne kopiowanie obydwu stron dowodów osobistych itp. dokumentów, na jednym arkuszu papieru.

Obydwa urządzenia posiadają wydajny faks G3 oraz PC. Maszyny mogą przechowywać w pamięci do 100 stron faksowanych wiadomości, posiadają wbudowane książki adresowe oraz przyciski, które umożliwiają szybkie wybieranie numerów i parametrów transmisji faksowej.

Bezpieczeństwo użytkowania urządzeń zapewnia funkcja ograniczenia dostępu do wybranych funkcji urządzenia poszczególnym użytkownikom oraz funkcja wydruku poufnego.

Opcjonalne oprogramowanie Documaster Service pozwala na łatwe, zdalne zarządzanie całą flota urządzeń drukujących. Monitoruje ich stan i raportuje do wybranych osób wybrane zdarzenia, np. informację o braku papieru do najbliżej siedzącego pracownika, brak tonera do działu zakupów, a kod serwisowy do zewnętrznej firmy serwisowej.

ap