Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Nationale-Nederlanden wprowadza do oferty pakiet CARDIO

Nationale-Nederlanden od lat promowało praktyki profilaktyki finansowej i zdrowotnej oraz jako jedno z pierwszych towarzystw, podjęło temat chorób nowotworowych. Teraz firma rozpoczęła kolejny etap rozbudowywania swojej oferty ubezpieczeń grupowych.

Wprowadziła do niej pakiet CARDIO, czyli kompleksowe zabezpieczenie życia i zdrowia klientów na wypadek chorób serca.

Na bazie danych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego wg których choroby serca odpowiadają za 46% zgonów Polaków oraz badań własnych przeprowadzonych we współpracy z Millward Brown, wiemy że jest to druga po nowotworze przypadłość, której obawiają się Polacy. Dlatego też w ramach ubezpieczeń grupowych postanowiliśmy wyeksponować ochronę na wypadek chorób serca oraz wzbogacić ją o dodatkowe wsparcie profilaktyczne – mówi Przemysław Pakulski, kierownik ds. produktów w Nationale-Nederlanden.

Nationale-Nederlanden proponuje klientom zabezpieczenie, w razie niespodziewanych zdarzeń, łączące 4 umowy dodatkowe w jeden pakiet CARDIO. Obejmuje on m.in. pomoc finansową w powrocie do zdrowia dzięki wypłacie środków po doznanym uszczerbku na zdrowiu wskutek zawału serca lub udaru mózgu, pobycie w szpitalu po zawale, czy wykonanym zabiegu leczenia zaburzeń rytmu serca (m.in. wszczepienia kardiowertera/defibrylatora, rozrusznika serca, wykonania ablacji) oraz finansowe wsparcie rodziny pracownika w razie jego śmierci wskutek zawału serca lub udaru mózgu.

Pakiet umożliwia także dostęp do specjalnego Programu Teleopieki Kardiologicznej. W jej skład wchodzi m.in. możliwość zdalnego wykonywania i przesyłania za pośrednictwem specjalnego aparatu kardiotele, badań EKG bez limitu na liczbę zdarzeń (24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu) z dowolnego miejsca na świecie, konsultacje z lekarzem specjalistą oraz natychmiastową pomoc w wezwaniu karetki pogotowia.

Ponadto w ramach akcji informacyjnej „Mamy serce do ubezpieczenia” nowi klienci Nationale-Nederlanden ubezpieczeni w ramach pakietu CARDIO otrzymają zaproszenie (ilość ograniczona) na badania profilaktyczne serca – EKG – wraz z konsultacją kardiologiczną.

Co ważne zdaniem ekspertów Światowej Organizacji Zdrowia aż 80% przypadków chorób serca można uniknąć, stosując zasady profilaktyki. Dlatego w oparciu o przeprowadzone przez Millward Brown wywiady podczas badania, opracowaliśmy poradnik „Miej serce do zdrowia”. Można w nim znaleźć ciekawe obserwacje dotyczące znajomości i stosowania przez Polaków zasad profilaktyki zdrowotnej. Natomiast dzięki wsparciu wielu ekspertów jest on źródłem merytorycznej wiedzy na temat sposobów obniżenia ryzyka schorzeń sercowych i rakowych – podkreśla Przemysław Pakulski. Z raportem można zapoznać się na stronie miejsercedozdrowia.pl

ING Życie