Dom » Wnętrza

Naturalne choinki w ramach akcji "Moi następcy wkrótce wyrosną!" już w Praktikerze

Święta już za pasem, więc czas się zastanowić nad wyborem choinki. Jeśli zależy ci na dobru środowiska naturalnego, a jednocześnie nie chcesz zrezygnować z pięknego zapachu lasu w święta, weź udział w ekologicznej akcji Praktikera „Moi następcy wkrótce wyrosną!”.

Kupując naturalną, tradycyjną ciętą choinkę w markecie Praktiker, dasz życie aż trzem młodym drzewkom!

Akcja „Moi następcy wkrótce wyrosną!” już od dwóch lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem klientów Praktikera. W tym roku za każdą sprzedaną choinkę w okresie przedświątecznym, na wiosnę na terenie Polski, zasadzone zostaną aż trzy sadzonki drzewek! Oznacza to, że Praktiker potroił stawkę z pierwszej edycji akcji.
       Już od 3 grudnia, w ramach akcji „Moi następcy wkrótce wyrosną!”, w marketach Praktiker dostępny będzie ogromny wybór ciętych choinek, w różnych rozmiarach – od najmniejszych do największych. Do kupienia będą m.in. jodły kaukaskie cięte o wysokości od 150 do 250 cm, w cenie od 79,99 zł.
       Przy podejmowaniu decyzji o wyborze drzewka należy zwrócić uwagę nie tylko na stan igieł, ale również na stożki wzrostu na szczycie drzewka. Jeśli są wyschnięte, to znaczy, że choinka długo nie postoi – radzi Katarzyna Skąpska, ekspert z firmy Praktiker – Oczywiście każde z naszych drzewek będzie miało certyfikat potwierdzający legalność pochodzenia. Dodatkowo, w miejsce każdej sprzedanej choinki damy życie kolejnym, które zasadzimy w polskich lasach. To istotne kryterium zakupu i każda osoba, której nie jest obojętne środowisko naturalne, powinna mieć to na względzie.
       Celem akcji „Moi następcy wkrótce wyrosną!” jest nie tylko poprawienie stanu polskich lasów, ale również zwiększenie świadomości ekologicznej wśród konsumentów. Weźmy sprawy w swoje ręce, dokonując proekologicznych wyborów z Praktikerem!

Kuźnia PR