Rozrywka i wypoczynek » Sport

Nice Polska na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie!

Dzisiaj o godz. 14.08 czasu polskiego w Pekinie odbędzie się 49. ceremonia otwarcia Igrzysk Olimpijskich w ich nowożytnej historii. Ta uroczystość ma pokazać potęgę Państwa Środka i przyćmić wszystkie poprzednie.

Chińczycy dużą wagę przywiązują do liczb, dlatego specjalnie zaplanowali, by w ich strefie czasowej ceremonia otwarcia rozpoczęła się o godz. 20:08 8.08.2008 r. Organizatorzy przewidują, że udział w ceremonii weźmie około 160 tysięcy osób, z czego 70 tys. to VIP-y.

Hasło przewodnie Igrzysk Olimpijskich w Pekinie “Jeden świat, jedno marzenie” ma pokazać, że ani różnice kulturowe, ani religie, ani miejsce zamieszkania, czy kolor skóry nie są w stanie przeszkodzić w sportowej rywalizacji i wspólnych zawodach, które symbolizuje także flaga olimpijska oraz płonący znicz.

Już w środę, 13 sierpnia, 9 najlepszych klientów Nice Polska, zwycięzców programu „Olimpijski Pięciobój Nice”, wyleci do Pekinu na spotkanie z Olimpijską przygodą w nagrodę za aktywność i zaangażowanie. Program motywacyjny trwał od lutego do czerwca 2008. Partnerzy Handlowi rywalizowali w pięciu „olimpijskich” dyscyplinach na największą sprzedaż poszczególnych grup produktów z oferty Nice. W czasie 9-dniowego pobytu w Pekinie zwycięzcy niemal codziennie będą przeżywać olimpijskie emocje. Największe będą im z pewnością towarzyszyć w czasie kibicowania Polakom w meczach siatkówki przeciwko Brazylii i Rosji!!! Oprócz tego zobaczą największe atrakcje turystyczne Pekin – Zakazane Miasto, plac Tian'anmen, Wielki Mur Chiński, pekińskie hutongi. W programie pojawi się także obowiązkowy punkt wizyty w Pekinie – kolacja z kaczką po pekińsku!

Mamy nadzieję, że będzie to dla naszych Partnerów niezapomniana przygoda!

Nice Polska Sp. z o.o.