Społeczeństwo » Społeczeństwo

„Nie pamiętam: To moja uroda czy choroba?” Bezpłatne warsztaty

31 lipca o godz. 14.30 w Klubie Złotego Wieku przy ul. Młynarskiej 35A odbędą się bezpłatne warsztaty dla seniorów, podczas których uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z technikami wspomagania pamięci.

Organizatorem spotkania jest Care Experts, należąca do Grupy Medicover firma specjalizująca się w usługach opiekuńczych dla osób starszych oraz dzieci.

Spotkanie poprowadzą eksperci Care Experts pracujący na co dzień z osobami starszymi, borykającymi się z zburzeniami pamięci – terapeuta zajęciowy Jakub Żelawski oraz lek. med. Milena Słoń – Kierownik Medyczny Care Experts i Specjalista Chorób Wewnętrznych oraz Geriatrii. W trakcie dwugodzinnego spotkania eksperci pomogą wyjaśnić różnice między typowymi problemami z pamięcią, które nie  muszą budzić niepokoju, a symptomami chorób oraz zaprezentują ćwiczenia wspomagania pamięci dedykowane w szczególności seniorom.

O Care Experts

Care Experts to firma świadcząca szeroki wachlarz usług opiekuńczych dla osób starszych i dzieci. Firma oferuje kompleksową pomoc domową w zakresie usług opiekuńczych przeznaczonych dla osób starszych i przewlekle chorych, a także prowadzi w Warszawie Ośrodek Rehabilitacji Dziennej, gdzie chorzy z zespołem otępiennym, pacjenci z chorobą Alzheimera, z chorobą Parkinsona oraz po udarach uczestniczą w terapiach mających na celu spowolnienie procesu chorobowego oraz złagodzenie towarzyszących chorobie zaburzeń. W ramach Care Experts funkcjonuje także Centrum Geriatrii i Chorób Przewlekłych z Poradnią Neurologiczną, Poradnią Leczenia Bólu i Poradnią Geriatryczną działającą w ramach umowy z NFZ. Care Experts w zakresie opieki nad dziećmi oferuje pomoc opiekunek, niań i guwernantek. Poza usługami opiekuńczymi, Care Experts świadczy również usługi medyczne takie jak opieka położnych, pielęgniarek czy pobieranie krwi w domu. Spółka jest częścią Grupy Medicover.

JBcomm