Motoryzacja » Moto Serwis

Niezależni są godni zaufania

Niezależni dystrybutorzy części samochodowych, zrzeszeni w Stowarzyszeniu Dystrybutorów i Producentów Części Motoryzacyjnych (SDCM), w ramach Kampanii Prawo do Naprawy podjęli inicjatywę specjalnego oznakowania warsztatów, z którymi współpracują.

Celem akcji jest wskazanie miejsc, w których konsumenci mogą bez obaw serwisować i naprawiać swoje samochody, mając gwarancję wysokiej jakości świadczonych usług oraz stosowanych części.

Takich niezależnych warsztatów, mogących konkurować z Autoryzowanymi Stacjami Obsługi jest wiele. Wyróżniono tylko najlepsze z najlepszych, przyznając im tytuł „Warsztat Godny Zaufania".

Producenci samochodów podtrzymują mit, że niezależny rynek motoryzacyjny oferuje części i usługi niskiej jakości, nie gwarantując bezpieczeństwa użytkownikom samochodów. Ale to tylko mit. Jest wręcz przeciwnie. Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i montowanych części, fachowej obsłudze i przystępnej cenie napraw, niezależne warsztaty posiadają liczne grono klientów, prowadząc naprawy około 14,5 miliona samochodów z 16 milionów jeżdżących po polskich drogach. Zatem z usług ASO korzysta zaledwie 9% kierowców. Posiadacze pojazdów sami więc weryfikują, komu warto powierzyć serwis i naprawę auta. Akcja w ramach Kampanii Prawo do Naprawy ma tylko pomóc w podjęciu decyzji.

Szanowny Użytkowniku Samochodu!

Szukaj niezależnych warsztatów odznaczonych w akcji Warsztat Godny Zaufania. Akcja wyróżnienia najlepszych warsztatów niezależnych przeprowadzona w ramach Kampanii Prawo do Naprawy polega na oznakowaniu warsztatów hangerem, który zawieszony w widocznym miejscu, np. biurze obsługi klienta, będzie informować kierowców o dobrej jakości świadczonych w serwisie usług oraz o najlepszej jakości montowanych w nim części. Klienci zostaną także przywitani zawieszoną na drzwiach wejściowych tabliczką informacyjną z godzinami otwarcia Warsztatu Godnego Zaufania. Dodatkowo każdy właściciel wyróżnionego warsztatu został odznaczony dyplomem.

Lista warsztatów wyróżnionych do tej pory znajduje się na stronie http://r2rc.pl/353,niezalezni-sa-godni-zaufania. Jest ona stale rozbudowywana.

InfoMoto