Technologie » Fotografia

Niezawodne aparaty i kamery od Panasonica

Panasonic ma przyjemność poinformować, iż drugi rok z rzędu został wyróżniony nagrodą brytyjskiego magazynu „Which?” za najbardziej niezawodną markę wśród produktów służących do przetwarzania obrazu – aparatów cyfrowych i kamer.

Bardzo wysoką ocenę czytelników magazynu otrzymały również telewizory Viera.

„Which?" to niezależny magazyn konsumencki wydawany w Wielkiej Brytanii. Pismo, co roku, przy udziale swoich czytelników, tworzy raport niezawodności produktów różnych segmentów rynku, w tym między innymi sprzętu audiowizualnego. Nagrody przyznawane przez magazyn są wyróżnieniem dla produktów, które spełniają oczekiwania konsumentów, a także są przez nich wysoko oceniane, i przede wszystkim - według nich - niezawodne.

W tegorocznej edycji raportu magazynu „Which?" najwyższy współczynnik niezawodności - 97% - wśród aparatów cyfrowych dostępnych na rynku - otrzymała marka Lumix. Pomimo dużej konkurencji aparaty Panasonic stały się niezaprzeczalnym liderem rankingu. Równie wysokie zaufanie konsumentów i wysoką wartość wskaźnika niezawodności - 94%, otrzymały kamery cyfrowe Panasonic. Czytelnicy magazynu „Which?" oceniali również niezawodność telewizorów. Viera TV według raportu mogą się poszczycić 96% współczynnikiem niezawodności.

Wysokie oceny poszczególnych produktów Panasonic przesądziły o przyznaniu marce głównej nagrody w kategorii audiowizualnej - Best Audio Visual Brand. Niezawodność i satysfakcja klientów to dwa najważniejsze czynniki mające znaczenie w przypadku takich produktów jak aparaty czy kamery. Wysoka ocena i rekomendacja konsumentów daje dodatkową gwarancję nowym klientom, którzy decydują się na zakup tego typu sprzętu.

Sigma International (Poland) Ltd Sp. z o.o.