Firma » Finanse

Niezbędna polisa

W roku 2012 aż 91 tys. osób zostało poszkodowanych w wypadkach przy pracy – wynika z danych GUS. 5 tys. ucierpiało w wypadkach komunikacyjnych. Liczby te uświadamiają, że dobrze byłoby zabezpieczyć się przed majątkowymi konsekwencjami tego typu zdarzeń poprzez nabycie solidnego ubezpieczenia.

Jedną z podstawowych polis, która powinna znaleźć się w portfelu każdego Polaka jest ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków (NNW), które zapewni nie tylko nam, ale i naszym rodzinom bezpieczeństwo finansowe.

Dzięki indywidualnemu ubezpieczeniu NNW w razie nieszczęśliwego wypadku ubezpieczony uzyskuje środki finansowe np. na pokrycie wydatków związanych z leczeniem i rehabilitacją. To ubezpieczenie, które można kupić w pakietach dotyczących różnych sfer życia ubezpieczonego: rodziny, pracy, zdrowia i życia.

- Ubezpieczenie NNW jest przeznaczone dla wszystkich, którzy nie ukończyli 70 roku życia. Klient sam decyduje jaki zakres ochrony będzie dla niego optymalny i korzystny. Decydując się na tę polisę należy wybierać te ryzyka, które dotyczą nas i naszej rodziny bezpośrednio i sposobu w jaki żyjemy oraz poziomu życia – mówi Konrad Bednarowski, Główny Specjalista ds. Ubezpieczeń, Concordia Ubezpieczenia. - Inny pakiet powinien wybrać ktoś, kto dużo podróżuje samochodem, a inny ten, kto korzysta z komunikacji miejskiej.

Concordia od wielu lat premiuje przezornych i stosujących profilaktykę. Dlatego też wypłaca dodatkowe świadczenia np. w momencie, kiedy doszło do wypadku, a Ubezpieczony miał zapięte pasy bezpieczeństwa.

- NNW pozwoli nam w miarę łagodnie przejść najtrudniejszy okres jakim jest rehabilitacja po wypadku, czy stres po stracie najbliższej osoby, bowiem nie musimy się martwić przynajmniej o finanse – dodaje Konrad Bednarowski.

exPress Dziennikarska Agencja Usługowa