Firma » Reklama

Novem zaprasza do domu Legrand

"Zobacz, jak wyjątkowy może być Twój dom" – pod takim hasłem ruszył kolejny program partnerski w sieci Novem, przygotowany dla producenta rozwiązań dla domu, firmy Legrand Polska.

Tym samym do grupy klientów Novem dołączył pierwszy przedstawiciel branży elektrotechnicznej. Program partnerski Legrand to działania promocyjne mające na celu zachęcenie użytkowników internetu do odwiedzania nowego, rozbudowanego serwisu legrandwdomu.pl.

Serwis przygotowany został z myślą o wszystkich, którzy planują wprowadzić do swoich domów nowoczesne rozwiązania w dziedzinie instalacji elektrycznych i automatyki domowej (m.in. zdalne sterowanie światłem i sprzętem elektronicznym).

Działania promocyjne rozliczane są w modelu „płać za efekt” - w tym przypadku w modelu CPC (cost per click). Biorący udział w programie wydawcy - właściciele stron internetowych - wynagradzani są za każdego nowego użytkownika, który dzięki ich stronie trafił do serwisu legrandwdomu.pl.

„Płać za efekt” to model rozliczania działań reklamowych stosowany w marketingu efektywnościowym. W przypadku takich działań reklamodawca nie płaci za powierzchnię reklamową w internecie, ale za konkretny, z góry ustalony efekt (np. dostarczenie użytkownika, zakup produktu). Właściciele stron mogą z kolei optymalnie zarządzać powierzchnią reklamową na swoim serwisie internetowym. Marketing efektywnościowy cieszy się coraz większą popularnością wśród reklamodawców. Według badania przeprowadzonego przez IAB Polska, udział reklamy rozliczanej w modelu efektywnościowym - na tle całego rynku reklamy internetowej - zwiększył się z 7,5 proc. w I półroczu ubiegłego roku do 10 proc. w tym samym okresie bieżącego roku.

Więcej informacji o firmach

Legrand Polska jest częścią międzynarodowego koncernu Legrand, lidera w aparaturze elektrycznej. Oferta firmy w całości zaspokaja potrzeby w zakresie dystrybucji energii oraz zabezpieczenia instalacji elektrycznych w budownictwie mieszkaniowym, komercyjnym i przemysłowym. W podstawowym zakresie liczy ponad 7200 produktów. Produkty Legrand spełniają wymogi norm oraz posiadają atesty i międzynarodowe certyfikaty gwarantujące wysoką jakość. Więcej informacji o Legrand można znaleźć pod adresem: http://www.legrand.pl.

Novem to wiodąca firma performance marketingu w Polsce. Realizuje ona programy afiliacyjne we współpracy z wydawcami, którzy są zrzeszeni w sieci partnerskiej, liczącej około 150 tys. witryn internetowych. W każdym z prowadzonych przez Novem programów, wynagrodzenie jest wypłacane przez reklamodawcę jedynie za wcześniej określony efekt. Wyróżnikiem Novem jest też kompleksowa obsługa, jaką firma zapewnia swoim klientom. Obejmuje ona: profesjonalne oprogramowanie trackingowe, przygotowanie kreacji oraz dedykowanych stron docelowych, strategiczne doradztwo w rozwoju efektywnego kanału promocji i sprzedaży internetowej. Więcej informacji o Novem można znaleźć pod adresem: http://www.novem.pl.

PRS