Firma » Praca

Nowa osoba w Dziale Obsługi Klienta Blue Grass

BLUE GRASS Advertising Agency wciąż poszerza swoje szeregi. Kilka dni temu do Działu Obsługi Klienta dołączyła Monika Piernikowska – niezwykle energiczna i nietuzinkowa osoba z dużym doświadczeniem zawodowym.

Monika Piernikowska ze światem mediów i reklamy jest związana od czternastu lat. Początkowo pracowała jako dziennikarz w redakcji „Głosu Wielkopolskiego” (dział miejski, dział społeczny).

Swoją pracę dziennikarską kontynuowała w tygodniku „Wprost”, opracowując artykuły dla działów: nauka i zdrowie, polityka, kultura. Następnie związała się z branżą reklamową. Przez dziesięć lat prowadziła STUDIO TRAS – agencję, która wyspecjalizowała się w obsłudze full-service koncernów farmaceutycznych. Jej klientami były m.in. takie firmy, jak: KRKA, Bayer, Schering, Krotex, Zdrovit, Schering Plough, Merck. W tym okresie skutecznie pozyskiwała klientów i prowadziła dla nich działania marketingowe, opracowywała oraz przedstawiała strategie i koncepty kreatywne, utrzymywała oraz nawiązywała kontakty z pracownikami działów marketingu, a także prowadziła dobór podwykonawców. W tak zwanym "międzyczasie" uprawiała nurkowanie (zdobyła stopnie od OWD do Rescue Diver) i urodziła synka Antosia (bo Anthony Kiedis to jej idol). Razem z synem słuchają Red Hot Chilli Peppers i Faith No More. Ostatni rok spędziła w Egipcie, gdzie pracowała jako przewodnik wycieczek i zakochała się w Dahabie :) - mekkce nurków.

„Monika objęła w BLUE GRASS stanowisko Senior Account Manager. Jest osobą, która idealnie pasuje do naszego zespołu - ludzi z bogatym doświadczeniem zawodowym w branży reklamowej, kreatywnych, z poczuciem humoru i pochłoniętych różnymi pasjami - od pilotowania szybowców, poprzez uprawianie Tai Chi i Taekwon-do, naukę tańca flamenco, aż po grę w kapeli rockowej.” – mówi Karmena Roztocka, Strategic Director.

BLUE GRASS to agencja reklamowa typu full service. Wśród jej Klientów są m.in.: Atlas, Chata Polska, Cinema City Poland, Daewoo Electronics, Laboratorium DermaPharm, Ozone Laboratories Polska (Fervex), Regionalna Organizacja Turystyczna Woj. Świętokrzyskiego, Selena (Abizol), Urząd Marszałkowski Woj. Wielkopolskiego, Urząd Marszałkowski Woj. Zachodniopomorskiego, Urząd Miasta Gdyni, Vattenfall Sales Poland, Wielkopolska Wytwórnia Żywności Profi.

BLUE GRASS Advertising Agency Sp. z o.o.