Technologie » AGD - RTV

Nowe Altusy będą grały „do końca świata i jeden dzień”

Tonsil przygotował specjalny zestaw prototypowych kolumn nowej linii Altus dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tym samym będzie to pierwszy sprzedany egzemplarz nowych Altusów.

Firma Tonsil wspiera działania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przekazując na 23 finał zestaw nowych kolumn Altus. Kolumny te są specjalnie przygotowane na okoliczność tegorocznego finału – posiadają obudowy spersonalizowane logotypami WOŚP i portretem samego Jurka Owsiaka. Grafiki te zostały wykonane przez malarza – Macieja Olekszę. Przekazywany komplet nowych Altusów jest pierwszym zestawem z najnowszej linii wykończonej w wersji „indyvidual”, sygnowany numerem 001. Seria ta dedykowana jest klientom, którzy będą chcieli posiadać wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju indywidualnie wykończone kolumny np. specjalnymi grafikami.

Kolumny zostały oficjalnie zaprezentowane podczas konferencji prasowej Wielkiej Orkiestry. Dodatkowo Jurek Owsiak na specjalnych Altusach złożył swoje autografy.

Nowe kolumny Altus to zestaw stworzony całkowicie od podstaw, łączący w sobie nowoczesny design jak również nowatorską konstrukcję. Altusy wyposażono w zupełnie nowe głośniki: wysokotonowy z tytanową kopułką oraz niskotonowy  o innowacyjnej konstrukcji. W kolumnach zastosowano zupełnie nowe podzespoły m.in. precyzyjnie strojone zwrotnice, okablowanie z najwyższej czystości miedzi beztlenowej a także wysokiej klasy przyłącza firmy WBT.

Oprócz wysokiej jakości, cechą charakterystyczną nowych Altusów będzie różnorodność wykończeń, których wspólnym mianownikiem jest wysoka jakość. Podstawowe modele będą produkowane w wersji z naturalnym fornirem, inne z lakierem fortepianowym, kolejne w skórze a jeszcze inne np. wersja „indyvidual” będzie dekorowana specjalnymi grafikami.

Zachęcamy do udziału w licytacji specjalnych Altusów gdyż jest to jedyna okazja aby stać się posiadaczem tych wyjątkowych kolumn.

Link do aukcji:

White Magick