Motoryzacja » Transport

Nowe bagażniki bazowe Taurus CarryUp

Polska firma Taurus wprowadziła na rynek nowe bagażniki bazowe. Montowany na dachu samochodu system Taurus CarryUp to rozwiązanie uniwersalne i kompatybilne ze wszystkimi rodzajami mocowań.

Jak wskazuje producent, CarryUp jest najtańszym na rynku bagażnikiem bazowym, który współpracuje z zestawami dopasowującymi klasy premium.

W skład systemu Taurus CarryUp wchodzą stopy bagażnika, aluminiowe belki oraz opcjonalnie zamki. Aby bagażnik mógł pełnić swoją rolę, do kompletu potrzebny jest także zestaw dopasowujący (tzw. kit) do konkretnego modelu samochodu. Jak informuje Taurus, czyli czołowy producent i dystrybutor bagażników oraz boxów dachowych, systemy CarryUp są kompatybilne z zestawami dopasowującymi marki Whispbar i działają ze zdecydowaną większością akcesoriów ułatwiających transport.

Taurus CarryUp to kompletny system bazowy, dobrze przemyślany i dokładnie zintegrowany. Sprzęt jest kompatybilny z zestawami firmy Whispbar, z którą współpracujemy. Co ważne, sam proces doboru bagażnika do samochodu jest bardzo prosty i nie wymaga żadnej specjalistycznej wiedzy. Wystarczy skorzystać z konfiguratora pod adresem www.bagaznik.pl. Wszystko sprowadza się tutaj do wpisania podstawowych danych nt. modelu samochodu, po czym wyświetlają się nam pasujące do niego bagażniki bazowe. Sprawdzonym rozwiązaniem jest oczywiście również bezpośredni kontakt ze sklepami specjalistycznymi, których pracownicy zapewniają fachowe doradztwo” – mówi manager generalny w firmie Taurus, Robert Senczek.

Jak wskazuje Robert Senczek, głównymi wyróżnikami bagażników Taurus CarryUp są uniwersalność oraz dobra relacja jakość/cena.

Nowe systemy bazowe Taurusa są zgodne ze wszystkimi typami mocowań, w tym mocowaniem między drzwiami a karoserią, relingami zintegrowanymi, relingami klasycznymi oraz fabrycznie montowanymi w listwach punktami montażu. Maksymalna ładowność bagażników to 75 kg. Taurus CarryUp posiada potwierdzający bezpieczeństwo użytkowania certyfikat TÜV GS. System spełnia też normę City Crash.

Poszczególne elementy kosztują: stopy (4 sztuki) – 229 zł; belki (2 sztuki) – 159 zł; zamki – 39 zł. Gwarancja producenta wynosi 3 lata.

Bagażniki bazowe Taurus CarryUp (prezentacja wideo):

Bagażniki bazowe Taurus CarryUp (prosty montaż):

tab2