Gospodarka » Narzędzia

Nowe Dustbustery – bezkompromisowi pogromcy kurzu w Twoim aucie

Na rynku pojawiły się dwa nowoczesne i funkcjonalne modele odkurzaczy samochodowych AutoDustbuster marki Black&Decker.

Wnętrze samochodu nierzadko stanowi ważną część osobistego wizerunku kierowcy. Gdy przewozimy bliską nam osobę lub odbywamy ważną podróż służbową, chcielibyśmy, aby auto lśniło czystością i zachwycało współpasażerów. W takich chwilach to nasza najlepsza wizytówka. Nie trzeba chyba dodawać, że estetyka wnętrza pojazdu ma niebanalny wpływ na samopoczucie kierowcy. Niestety, utrzymanie idealnej czystości w samochodzie nie należy do zadań łatwych. Powierzchnie pełne szczelin, trudno dostępnych miejsc, wypukłości, itp. mogą przyprawić o zawrót głowy nawet najbardziej wytrwałych. Stosunkowo szybko ulegają one zakurzeniu lub zabrudzeniu, zmuszając właścicieli do częstego, długiego i uciążliwego czyszczenia i odkurzania.

W odpowiedzi na zapotrzebowanie kierowców firma Black&Decker wypuściła na rynek dwa nowe modele odkurzaczy samochodowych AutoDustbuster: ADV1210 i ADV1220. Obydwa doskonale nadają się do szybkiego oczyszczania auta z kurzu, brudu i śmieci.

ADV1210 12 Volt AutoDustbuster®

Model ADV1210 wyróżnia się na tle innych odkurzaczy tego typu wszechstronnością i łatwością w użyciu. Aby go zasilić wystarczy 12-voltowa zapalniczka samochodowa. Obserwując przezroczysty zbiornik, możemy kontrolować ilość zasysanych nieczystości. Po wciśnięciu przycisku bezproblemowo się go odłącza w celu opróżnienia. Kabel o długości 5 metrów umożliwia dostęp do wszelkich zakamarków auta, włącznie z bagażnikiem. Po pracy można go wygodnie zwinąć wokół okrągłej podstawki i odstawić odkurzacz na półkę.

Dodatkami do modelu są szczelinówka i specjalna szczotka. Ich umieszczenie w otworze odkurzacza sprawia, że ADV1210 zwiększa swoją użyteczność. Dzięki szczelinówce jest w stanie dotrzeć nawet do miejsc ciasnych lub niewygodnych do odkurzania. Zakończony szczotką znakomicie sprawdza się w czyszczeniu tapicerki lub rozdrabnianiu nieczystości w celu łatwiejszego ich zasysania.

Odkurzacz marki Black&Decker ma ponadto ergonomiczny, opływowy kształt oraz elegancką czarno-pomarańczową kolorystykę.

Dane techniczne ADV1210

Napięcie zasilania

12 V

Objętość pojemnika na kurz

940 ml

Czas pracy

30 min.

Wymiary

380 x 200 x 135 mm

Waga

1,4 kg / 1,0 kg

149,00 zł

ADV1220 12 Volt AutoDustbuster® auto z zestawem akcesoriów

Model ADV1220 może wydawać się dość podobny do ADV1210, w rzeczywistości jednak posiada szereg udogodnień, które czynią go jeszcze bardziej funkcjonalnym. Przede wszystkim jest wyposażony w technologię Cyclonic Action, która ogranicza zapychanie filtra, zapewniając pracę ze stałą mocą. Posiada także dłuższą dyszę z szerokim wejściem, która pozwala na łatwiejsze odkurzanie w zakamarkach samochodu. Można ją zdjąć przy pomocy przycisku zamieszczonego na jej brzegu.

Do tego należy doliczyć cały zestaw akcesoriów: elastyczny wąż, szczotka do tapicerki, znacznie dłuższa niż w modelu ADV1210 szczelinówka oraz stylowa czarna torba do przechowywania. Dzięki tym dodatkowym narzędziom odkurzacz marki Black&Decker jest urządzeniem niezwykle skutecznym w pełnieniu swoich funkcji. Gdy do AutoDustbustera przymocujemy rurę ze szczotką, będziemy mogli dokładnie wyczyścić trudno dostępne miejsca. Połączenie szczelinówki z wężem umożliwia sprawne odkurzanie przestrzeni między siedzeniami. Podobnie jak w modelu ADV1210 odkurzacz dysponuje okrągłą podstawką, dzięki której po pracy możemy go postawić w pozycji pionowej.

Kształt ADV1220 jest również bardzo ergonomiczny, choć nieco bardziej krągły z tyłu. Kolorystyka została utrzymana w tonacji czarno-pomarańczowej.

Dane techniczne ADV1220

Napięcie zasilania

12 V

Objętość pojemnika na kurz

610 ml

Czas pracy

30 min.

Wymiary

270 x 230 x 200 mm

Waga

1,8 kg/1,3 kg

169,00 zł

Obydwa modele objęte są 2-letnią gwarancją. Można je zakupić w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

Informacje o firmie Stanley Black & Decker

Firma Stanley Black & Decker powstała w 2010 roku w wyniku połączenia dwóch wiodących firm z branży narzędziowej i elektronarzędziowej – Stanley Works i Black & Decker.

Stanley (The Stanley Works, Inc.) to światowy lider technologiczny w dziedzinie produkcji narzędzi ręcznych. Firma powstała ponad 160 lat temu (1843 r.) w Stanach Zjednoczonych. Od około 1920 roku marka STANLEY jest znana na wszystkich kontynentach i należy dziś do najbardziej popularnych znaków firmowych świata. Od ponad 36 lat The Stanley Works jest notowany na giełdzie w Nowym Jorku.

W wyniku ciągłego rozszerzania i różnicowania asortymentu, The Stanley Works posiada w swojej ofercie już kilkadziesiąt tysięcy produktów. W 2006 r. pozycja rynkowa Stanley’a na świecie została dodatkowo wzmocniona przez przejęcie firmy Facom – dostawcę wysokiej jakości narzędzi dla przemysłu.

Black & Decker jest największym na świecie producentem elektronarzędzi i akcesoriów. Firma powstała w 1910 roku w Baltimore w Stanach Zjednoczonych. Zarówno w U.S.A. jak i na całym świecie zajmuje czołowe miejsce w sprzedaży produktów tego rodzaju przeznaczonych do użytku domowego, do pracy w rzemiośle oraz w przemyśle. W niemal połowie ze 100 krajów, w których rozprowadzane są produkty Black & Decker mają one czołowy udział w swojej kategorii na rynku. Produkty firmy Black & Decker oferowane są pod markami: Black & Decker, DeWalt, Porter-Cable, Emhart Teknologies, Kwikset, Baldwin i Price Pfister.

Kontakt dla mediów:

Agnieszka Owczarczyk, Stanley Black & Decker Polska, tel.: 22 464 2753, e-mail: Agnieszka.Owczarczyk@blackdecker.com

Ewa Nowak, Effective Public Relations, tel. 22 822 07 52, e-mail: ENowak@effectivepr.pl

Effective Public Relations