Firma » Biznes

Nowe marki w rozbudowywanym Centrum Handlowym Auchan Gdańsk

Dobiega końca drugi z trzech etapów rozbudowy Centrum Handlowego Auchan Gdańsk. Wśród nowych najemców galerii handlowej znajdą się takie marki, jak Terranova oraz Media Expert. Na finiszu są prace budowlane związane z rozbudową centralnej części obiektu.

Obecny etap rozbudowy gdańskiej Centrum Handlowego Auchan Gdańsk rozpoczął się na początku sierpnia 2015 roku. Przebudowa, oprócz powiększenia powierzchni handlowej obiektu, zapewni dostosowanie jego wnętrza do wymagań ekologicznych i panujących trendów architektonicznych.

W gronie najemców, którzy otworzą butiki już na początku kwietnia 2016 r. znajdzie się nowa, znana marka odzieżowa Terranova, która zajmie lokal o powierzchni blisko 1100 mkw. Na zewnątrz gdańskiej galerii handlowej, tuż obok sklepu Toys’R’Us, zostanie otwarty elektromarket Media Expert, o powierzchni 1045 mkw.

W przebudowanej, środkowej części galerii handlowej, nowe butiki otworzy również większość dotychczasowych najemców. Wśród nich będą Carry, CCC, Deichmann oraz City Sport.

Obecnie w lokalach rozbudowywanej części obiektu odbywają się prace wykończeniowe. W trwającym etapie remodelingu galerii przebudowano również pasaże. Powstała nowa, poszerzona strefa restauracyjna, strefy wypoczynku oraz plac zabaw dla dzieci. Otwarcie pasaży odbędzie się 10 marca 2016 roku.

- Rozbudowa gdańskiej galerii handlowej jest złożonym projektem. W trakcie jego realizacji skupiamy się na tym, by nasi Klienci zyskali komfortową przestrzeń do zakupów i odpoczynku oraz, by mogli korzystać z atrakcyjnej oferty najemców. Sklepy, które pojawią się w obiekcie po zakończeniu przebudowy, znacząco wzmocnią dotychczasowy asortyment galerii. Cieszymy się, że są wśród nich znane i cenione przez Klientów marki. Poziom komercjalizacji powierzchni najmu drugiego etapu przebudowy obiektu wynosi 99 proc. – mówi Ada Walentek – dyrektor komercjalizacji Immochan.

Kolejny, trzeci etap przebudowy Centrum Handlowego Auchan Gdańsk rozpocznie się w marcu br. Jego zakończenie planowane jest na przełom trzeciego i czwartego kwartału 2016 roku. Prace budowlane obejmą prawą, południową część galerii handlowej Nie będą miały wpływu na funkcjonowanie galerii. Klienci będą mogli korzystać z trzech wejść do centrum handlowego i do hipermarketu Auchan.

Dzięki prowadzonej rozbudowie całkowita powierzchnia GLA Centrum Handlowego Auchan Gdańsk zwiększy się o 5300 mkw., a liczba lokali dostępnych w obiekcie wzrośnie o 20.

Autorem projektu jest pracownia architektoniczna Tremend sp. z o.o., a jego głównym wykonawcą firma IDS-BUD Sp. z o.o.

Centrum Handlowe Auchan