Technologie » AGD - RTV

Nowe pralki

Pojawiły się nowe pralki Amiki. Kto jeszcze takiej nie ma, a myślał o zastąpieniu starego, wysłużonego sprzętu nowoczesnym, ma okazję dokonać cywilizacyjnego skoku.
 Nie potrzeba do tego siedmiomilowych butów, bo ta historia nie dzieje się za siedmioma górami i siedmioma rzekami. W przypadku zakupów internetowych wystarczy jedno kliknięcie. I już! Słychać pukanie do drzwi albo dzwonek. To chyba kurier, bo listonosz zawsze dzwoni dwa razy.

Nowe pralki Amiki to kolejny krok, a nawet kilka długich kroków na drodze postępu. I niech nikogo nie zmyli fakt, że są białe i w dodatku ładowane od frontu. Niektórych elementów lepiej nie ruszać. Za to jeśli już chodzi o pojemność – warto się poważnie zastanowić. Nowe pralki typu Slim mają pojemność zwiększoną aż do 6 kg, co w skrócie oznacza bardziej efektywne pranie – za jednym razem w bębnie zmieści się więcej niż do tej pory. Aby ułatwić załadunek, urządzenia zostały wyposażone w szeroki otwór załadunkowy o średnicy 30 cm. A skoro jesteśmy przy efektywności, na którą Amica kładzie szczególny nacisk, to trzeba wiedzieć, że wszystkie nowe pralki posiadają klasę energetyczną A+.

Postęp widoczny i wyczuwalny jest również na poziomie funkcjonalności. Nowe pralki wyposażone są w cyfrowy wyświetlacz ułatwiający sterowanie i komunikację z urządzeniem, Navigator System, a także – w zależności od modelu – od 8 do 12 programów prania, wśród nich: Bawełna, Pranie Codzienne, Syntetyki, Wełna, Super Krótkie 30°C/17 min, Baby Komfort, Sport. Najważniejszy z punktu widzenia postępu technologicznego może okazać się w codziennej praktyce program Ulubiony, który zapamiętuje własne nastawienia użytkownika. To inteligentne rozwiązanie znacznie ułatwia korzystanie z urządzenia.

Do tych zalet trzeba jeszcze dodać koniecznie pranie deszczowe i kontrolę przeciwwypływową, a spośród funkcji dodatkowych: regulację wirowania, child lock czy opóźnienie startu o 24 godziny.

Nowe pralki Amiki to nowa jakość prania – do wyboru w trzech różnych wariantach, którym odpowiadają trzy zróżnicowane modele. Wyboru można dokonać według własnych upodobań, tak aby sprzęt odpowiadał indywidualnym potrzebom. Tylko wtedy satysfakcja będzie gwarantowana. A pranie idealnie czyste.

Amica
WIĘCEJ INFORMACJI Z FIRMY AMICA WRONKI S.A. (PRESS BOX)

newss.pl