Gospodarka » Przemysł

Nowe rozwiązania informatyczne w Seifert Polska

W Seifert Polska trwają prace koncepcyjne nad wdrożeniem nowego systemu informatycznego. Będzie szybciej, sprawniej i wydajniej. To duża inwestycja i kolejny krok w kierunku unowocześniania rozwiązań służących do codziennej pracy.

Dotychczas firma korzystała z systemu BNS, który umożliwiał zarządzanie poszczególnymi etapami takimi jak monitorowanie procesu logistycznego, planowanie transportów, rozładunków, wyznaczanie tras, generowanie dokumentacji czy kontrola czasu pracy kierowców. Jeszcze w tym roku zostanie on zastąpiony systemem Brabender. Prace przygotowawcze do jego wdrożenia już trwają. Planowane zakończenie przewidziane jest jesienią br.

Jakie korzyści wpłyną z nowego rozwiązania? Przede wszystkim ma on zdecydowanie więcej możliwości operacyjnych niezbędnych w codziennej pracy logistyków, przechowuje większą liczbę danych, łatwiej i szybciej można pozyskać informacje.

- Staramy się wciąż unowocześniać nasze wyposażenie i narzędzia pracy, by usprawniać codzienne czynności wykonywane przez zespół pracowników. Zmiana systemu informatycznego to duża inwestycja, która wymaga również zakupienia nowego sprzętu komputerowego - mówi Jan Brachmann, Prezes Zarządu Seifert Polska Sp.  z o.o.

System Brabender funkcjonuje już w oddziałach SLG w Niemczech i Czechach. Planowo będzie wprowadzany we Francji, a jesienią w Polsce.

www.seifert-magazyny.pl

www.facebook.com/SeifertPolska