Technologie » Komputery

Nowe systemy Oracle SPARC - większa wydajność

Najbardziej zaawansowany procesor na świecie został wyposażony w przełomowe rozszerzenia w dziedzinie wydajności i bezpieczeństwa dzięki technologii Software in Silicon v2 dla Oracle Cloud, systemów programowo-sprzętowych i serwerów.

Firma Oracle poinformowała o wprowadzeniu platformy SPARC ósmej generacji, która zapewnia nowy poziom zabezpieczeń, wydajności i dostępności dla obciążeń o znaczeniu newralgicznym. Nowe systemy programowo-sprzętowe oraz usługi IaaS oparte na mikroprocesorze SPARC M8 to nowoczesna platforma korporacyjna wyposażona w sprawdzoną technologię Software in Silicon z nowymi udoskonaleniami dostępnymi w wersji v2. Umożliwia ona klientom ekonomiczne wdrażanie aplikacji biznesowych oraz skalowanie środowisk aplikacji z dużą wydajnością zarówno w infrastrukturze lokalnej, jak i w chmurze Oracle Cloud.

Systemy oparte na procesorze SPARC M8, w tym systemy programowo-sprzętowe Oracle SuperCluster M8 i serwery SPARC T8 i M8, zaprojektowano z myślą o bezproblemowej integracji z istniejącą infrastrukturą. Obejmują one w pełni zintegrowane funkcje wirtualizacji i funkcje zarządzania środowiskiem chmury prywatnej. W systemach SPARC M8 wszystkie dotychczasowe aplikacje biznesowe będą działać z wyższym poziomem wydajności, bezpieczeństwa i dostępności, bez konieczności wprowadzania w nich jakichkolwiek zmian.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.magazynit.pl/hardware/nowe-systemy-oracle-sparc-wieksza-wydajnosc.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Publikuj artykuły i zarabiaj z CentrumPR.

Dziennikarstwo obywatelskie

Piszesz artykuły? CentrumPR to serwis stworzony również dla dziennikarzy obywatelskich. Błyskawiczna publikacja, wysokie miejsca w Google to zalety których może nam pozazdrościć konkurencja.
Dziennikarstwo obywatelskie
porównanie serwisów