Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Nowe zabiegi wprost z krainy przyjemności, zapachu i zdrowia w holistycznym SPA

W Gabinetach Bioodnowy hotelu Manor House wprowadzono zabiegi SPA pełne zmysłowych doznań. Łączące naturę i piękno kosmetyki marki ROSAFILO harmonijnie oddziałują na ciało i ducha.

W Biowitalnym SPA hotelu Manor House - BEST HOTEL SPA 2023 w Polsce - wprowadzono nowe zabiegi i rytuały SPA na bazie kosmetyków ROSAFILO. Produkty tej polskiej, rodzinnej marki powstały z inspiracji kwiatami róż. Są wyrabiane ręcznie, wyłącznie z naturalnych składników, które oddają bogactwo otaczającej przyrody i wspaniale działają na zmysły. Moc ROSAFILO opiera się o naturalne receptury i wysokiej jakości składniki, a ich wyjątkowość tkwi w uchwyceniu formy, struktury i zapachu natury.

- Chcąc rozszerzyć ofertę zabiegów w naszym holistycznym SPA, szukaliśmy marki kosmetyków, która wpisałaby się w filozofię, jakiej hołdujemy od początku funkcjonowania kompleksu Manor House SPA. W dążeniu do dobrostanu naszych Gości i dbaniu o nich na każdym poziomie stawiamy na błogi relaks, naturalność, jakość, luksus... I właśnie te cechy spełnia ROSAFILO. Kosmetyki tej wyjątkowej marki są w 100% naturalne, przygotowane z certyfikowanych surowców roślinnych i mineralnych, bogatych w dobroczynne dla organizmu składniki, które zapewniają skórze zdrowie i pielęgnację. Otulają też wspaniałym zapachem podczas zabiegu i po nim, wprawiając w dobry nastrój i zwiększając przyjemne odczucia. – mówi Małgorzata Przydacka, Szefowa SPA w hotelu Manor House i dodaje: Co niezwykle ważne, producentem jest polska, rodzinna firma, która traktuje z szacunkiem środowisko naturalne, nie tylko w kontekście składu wyrobów, ale również opakowań. Dla nas ma to duże znaczenie, bo w Manor House SPA od zawsze cenimy naturalne metody i harmonię z otaczającym światem.

Jakość produktów ROSAFILO potwierdzają aktywne składniki w nich zawarte, m.in. olejki: różany, arganowy, eukaliptusowy, goździkowy, jaśminowy, kokosowy, limetkowy, mandarynkowy, pichtowy, waniliowy, z trawy cytrynowej, pestek moreli oraz złoto, żywokost, masła aloesowe, malinowe czy różowa sól himalajska.

Wśród zabiegów marki ROSAFILO, które wzbogaciły Menu SPA Gabinetów Bioodnowy w Manor House polecamy m.in:
- MALINOWE
ORZEŹWIENIE – zabieg pobudzająco-nawilżająco-odświeżający jest idealny dla skóry suchej, na stres i zmęczenie. Zawarty w peelingu i maśle malinowym olej z pestek malin ma niezwykłe właściwości pielęgnacyjne, łatwo wnika w głąb skóry, dzięki czemu świetnie nawilża, odnawia i działa przeciwzmarszczkowo. Zawiera bogactwo witaminy A i E oraz karotenoidy działające odmładzająco i odświeżająco na skórę. Efekty: regeneracja i ujędrnienie skóry, odnowa i wzrost zdrowych komórek skóry, jej wygładzenie, rozjaśnienie i zapobieganie powstawaniu przebarwień. To prawdziwe pobudzenie dla ciała i zmysłów.
-
KAWOWE ODPRĘŻENIE – zabieg kawowy na ciało, wyszczuplający, redukujący cellulit, z formułą anti-aging. Peeling cukrowy z kawą Arabica, masłem shea, olejem babassu i olejkiem pomarańczowym poprawia koloryt, sprężystość i jędrność skóry, mikrokrążenie krwi w tkankach i pobudza przemianę materii. Właściwości drenujące kawy wyszczuplają i detoksykują. Olejek pomarańczowy działa tonizująco, antycellulitowo i ujędrniająco. Ze względu na działanie antyseptyczne i oczyszczające sprawdza się przy dolegliwościach skórnych (jest stosowany w pielęgnacji cery zanieczyszczonej), ponadto uspokaja, harmonizuje i stabilizuje układ nerwowy.

- RÓŻANA MŁODOŚĆ - luksusowy zabieg odżywczo-odmładzający. Płatki róży w połączeniu z solą himalajską, masłem shea, olejami babassu, ze słodkich migdałów, z pestek dzikiej róży oraz naturalnym olejkiem różanym sprawiają, że skóra przechodzi kolejne etapy regeneracji od złuszczania i usuwania martwego naskórka, przez wygładzenie zmarszczek i zwiększenie jędrności skóry, do odprężenia, nawilżenia i odżywienia. Masło różane świetnie wpływa na jędrność skóry, działa kompleksowo na ciało i relaksująco na umysł, a aromaterapeutyczny naturalny olejek różany łagodzi stres, relaksuje, zmniejsza napięcie nerwowe, poprawia nastrój i ułatwia zasypianie, poprawia też stan skóry starzejącej się, zwiększając jej jędrność i wygładzając zmarszczki.

- BURSZTYNOWA REGENERACJA - zabieg odmładzająco-ujędrniający na ciało. Zawarty w peelingu rozdrobniony pył bursztynowy powoduje, że skóra łatwo wchłania drogocenne składniki odżywcze i mineralne zawarte w bursztynie (krzem, magnez, żelazo, wapń, potas). Bursztyn pomaga w regeneracji skóry i dodaje jej energii, poprawia zdolności immunologiczne, ukrwienie i dotlenia, dzięki czemu skóra wygląda zdrowiej i bardziej promiennie. Złoto w maśle mandarynkowo-waniliowym działa regenerująco, odmładzająco i rozjaśnia skórę, powoduje też zwężenie porów i ma właściwości antybakteryjne. Uwalniający się podczas zabiegu zapach działa pobudzająco i odświeżająco, usuwa objawy zmęczenia i regeneruje ciało.

- MORSKA BRYZA – męski zabieg oczyszczająco-regenerujący jest polecany szczególnie po intensywnym wysiłku fizycznym. Bazuje morskim peelingu solnym z algami, niebieską glinką, solą z Morza Martwego, olejem z nasion bawełny, witaminą E to oczyszczenie i regeneracja dla ciała. Minerały zapewniają skórze zdrowy, jędrny i młody wygląd. Sól usuwa martwy naskórek, a zawarte w algach substancje aktywne łatwiej wnikają w skórę, ujędrniając ją i wygładzając. Dołączone do rytuału morskie masło i zawarte w nim komponenty: masło kakaowe, olej jojoba, olej z pestek moreli oraz witamina E sprawiają, że skóra jest mocno nawilżona i odżywiona.

- LEŚNE PRZEBUDZENIE - zabieg pobudzająco – odświeżający, zarówno dla Pań, jak i Panów, polecany również dla osób z wrażliwą skórą oraz problemami reumatycznymi. Aktywne składniki przynoszą widoczne efekty. Srebro działa bakteriobójczo i regenerująco. Olejek pichtowy tonizuje i regeneruje skórę, przywraca jej elastyczność, hamuje działanie wolnych rodników, które przyśpieszają proces starzenia skóry, i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Sosnowo-pichtowy peeling solny pozwala przenieść się do pachnącego lasu iglastego, a dołączone do rytuału masło sosnowo-ziołowe sprawia, że skóra pięknie pachnie ziołowymi i leśnymi zapachami.

Zabiegi SPA wykonywane na produktach ROSAFILO - 100% natury - znakomicie uzupełniają terapie i rytuały SPA marek Wellm i Thalion. W Biowitalnym SPA Manor House czeka na Gości 11 Gabinetów Bioodnowy oraz zespół profesjonalnych terapeutów. Bardzo dobrze rozwinięte są terapie energetyczne - kompleks nosi miano Polskiego Centrum Biowitalności - w tym muzykoterapia, m.in. masaż misami, koncerty na gongi tybetańskie czy nocne koncerty na misy i kamertony z mantrowaniem w basenie. A ten jest szczególny, bo bezchlorowy, z wodą ożywioną metodami Grandera i Dr. Keshego.

Więcej na ten temat: www.manorhouse.pl

Manor House SPA