Gospodarka » Żywność

Nowość Fit Oil Senior w prezencie na Dzień Babci i Dziadka

Nasze kochane Babcie i Dziadkowie, dbamy o nich i chcemy, aby w dobrej formie cieszyli się każdym kolejnym dniem, dlatego warto wspierać ich zdrowie, dostarczając niezbędnych składników w codziennej diecie.

Rodzinna firma SemCo, która od kilku pokoleń tłoczy tradycyjne oleje metodą na zimno stworzyła linię olejów Fit Oil dedykowanych osobom w różnym wieku.

Fit Oil Senior to 91% oleju z nasion lnu brązowego (Linum usitatissimum L.), 5% oleju z wiesiołka dwuletniego (Oenothera paradoxa) i 4% oleju z nasion dynii ( Cucurbita oleum) tłoczony na zimno, nierafinowany. Dzięki temu połączeniu Fit Oil Senior posiada wspaniałą nutę smakową i zapachową jedyną taką dostępną na rynku oraz idealny stosunek kwasów omega 3 i omega 6 niezbędnych w zrównoważonej diecie. Dodatek oleju z wiesiołka korzystnie wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, obniża ciśnienia tętniczego we krwi, reguluje poziom składników lipidowych w surowicy krwi, wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu przy niesprzyjającym wpływie środowiska zewnętrznego oraz wpływa na lepsze funkcjonowanie systemu nerwowego. Dodatkowo olej dyniowy poza wyjątkowym smakiem sprawia, że Fit Oil Senior wspomaga leczenie prostaty i układu moczowego.

Linia Fit Oil to trzy oleje funkcjonalne, dlatego w sklepie internetowym na stronie www.semco.pl poza olejem dla seniorów znajdziemy również wyjątkowe połączenie olejów dla osób aktywnych oraz Junior dla dzieci.

W ofercie firmy SemCo dostępne są również klasyczne oleje tłoczone na zimno m.in. lniany, rydzowy, ostropestowy, konopny, rzepakowy, z nasion czarnuszki, dyni, wiesiołka oraz kokosowy. Wszystkie oleje są nierafinowane, dzięki temu zachowują bogactwo swoich właściwości prozdrowotnych.

Semco