Firma » Biznes

Nowy dyrektor K-EX w Łodzi

Adam Wódz został dyrektorem oddziału łódzkiego firmy K-EX.

Nowy dyrektor jest związany z branżą kurierską od około 10 lat. Kierował oddziałami ogólnopolskich firm kurierskich. Pracę zaczynał w „Szybkiej paczce”, później był kierownikiem operacyjnym w „Stolicy”,  kierownikiem oddziału UPS w Łodzi, a w ostatnich latach kierował oddziałem OPEK.

– Wybrałem K-EX bo to bardzo dynamiczna firma, z dużym potencjałem. Rynek TSL stale się rozwija, a patrząc chociażby na dynamikę rozwoju branży e-commerce można być pewnym, że firmy kurierskie mogą być spokojne o swój byt. Zwłaszcza takie, które jak K-EX, stawiają na stałe podnoszenie jakości obsługi – mówi Adam Wódz.

– Mogę o sobie powiedzieć, że jestem pasjonatem branży TSL. Już od momentu rozpoczęcia pracy w pierwszej firmie kurierskiej wiedziałem, że to jest dokładnie to, co chcę robić w życiu, z czym wiążę całą swoją zawodową przyszłość – przyznaje Adam Wódz. Specyfikę branży, jak mówi, zna od podszewki. – Rozwoziłem paczki do klientów, rozładowywałem samochody, w każdej chwili, gdy jest taka potrzeba, jestem gotów pracować na równi z kurierami. Znam i szanuję ich pracę – deklaruje.

Adam Wódz ma 34 lata. Wolny czas poświęca głównie rodzinie, od roku  jest szczęśliwym ojcem dwóch chłopców – bliźniaków.

Oddział firmy kurierskiej K-EX, którym zarządza Adam Wódz, ma siedzibę w Łodzi przy ulicy Srebrzyńskiej 2/4.

Firma kurierska K-EX