Firma » Biznes

Nowy projekt DBMS - Aplikacja dla miłośników psów PETBONDCARE.COM

Jeden z najnowszych projektów DBMS, wspólnie prowadzony z Volanto, aplikacja PetBondCare jest finalistą konkursu soczewki Focusa. Serdecznie zapraszamy do głosowania http://soczewki.focus.pl/glosowanie/.

Na dzień dzisiejszy można pobrać aplikację na system android w google play. : https://play.google.com/store/apps/details?id=petbondcare.activities.

Aplikacja PetBondCare została stworzona przede wszystkim po to, aby pomóc właścicielom psów w opiece nad ukochanym pupilem. Użytkownik tworzy profil swój i swojego psa. Główne funkcjonalności opierają się na dokonywaniu check-inów w czterech panelach: aktywności fizycznej, nauki, zabawy, zdrowia.

Za każdym razem kiedy użytkownik wyjdzie z psem na spacer, nauczy go ciekawej sztuczki lub po prostu będzie się z nim bawił. Może zanotować aktywność lub pochwalić się znajomym i udostępnić post na tablicy. Do każdego postu może dodać krótki komentarz, zdjęcie, oznaczyć przyjaciół lub udostępnić wiadomość na Facebook`u lub koncie Google+. W aktywności fizycznej, kiedy użytkownik uprawia sport ze swoim psem, może skorzystać z mapy śledzącej przebytą trasę, dystans oraz czas. W tym miejscu możliwe jest także informowanie znajomych o ucieczce psa lub niebezpieczeństwie.

Użytkownik może dodać post z informacją, że zgubił się jego pupil, a wszyscy znajomi mogą przeglądać punkt na mapie i pomagać w jego odnalezieniu. Wszystkie posty dodane na tablicy mogą być „lajkowane” lub komentowane przez naszych znajomych. Wiemy także jak ważne są wizyty u weterynarza, dlatego uwzględniliśmy możliwość dodawania przyszłych, ważnych wydarzeń, które możemy przeglądać w Historii. To miejsce, w którym dostępne są wszystkie posty, które udostępniliśmy na tablicy przypisane do konkretnej aktywności. Jako wisienkę na torcie przygotowaliśmy w aplikacji funkcjonalność „Miejsca”. Nie każdy zdaje sobie sprawę jak ciężko jest znaleźć miejsce, do którego pozwolą nam wejść z naszym psem, dlatego stworzyliśmy bazę ponad 15 000 miejsc przyjaznych psom. Użytkownicy mogą wyszukiwać i dodawać m.in. sklepy zoologiczne, schroniska, gabinety weterynaryjne czy restauracje.

Dlatego na stronie www.petbondcare.com istnieje możliwość sprawdzenia, gdzie są miejsca przyjazne psom : http://www.petbondcare.com/mapa/.  Projekt został pokazany i opisany przez :

Autor Ewa Walwoda

DBMS Data Base Marketing Support