Technologie » Komputery

Nowy przełącznik Gigabit Web Smart marki TRENDnet

TRENDnet, amerykański producent przewodowych i bezprzewodowych rozwiązań sieciowych, ogłasza rozszerzenie portfolio przełączników Web Smart o nowy 28-portowy przełącznik Gigabit Web Smart, model TEG-424WS.

Przełączniki Web Smart oferują funkcjonalność przełączników warstwy 2 oraz intuicyjny interfejs zarządzania oparty na przeglądarce Web.

Jako alternatywa dla przełączników w pełni zarządzalnych, przełączniki Web Smart zapewniają wiele funkcji typowych dla przełączników zarządzalnych, bez dodatkowych komplikacji lub kosztów.

28-Portowy przełącznik Gigabit Web Smart, model TEG-424WS, oferuje 12.8Gb/s przepustowości struktury przełączającej. Posiada 24 porty 10/100Mb/s Full-Duplex, 4 porty Full-Duplex Gigabit oraz 2 sloty Mini-GBIC, współdzielone z portami Gigabit. Funkcje zarządzania takie jak: 802.11Q Virtual Local Area Network (VLAN), Quality of Service (QoS), Load Balancing, Broadcast Storm Control oraz Trunking zapewniają idealne rozwiązanie sieciowe dla segmentu SMB. Zadowalająca cena, solidność, możliwość wykorzystania jako kręgosłupa sieci to atuty przeważające na korzyść tego urządzenia.

Podłącz sieć światłowodową do 2 współdzielonych slotów Mini-GBIC Gigabit i połącz inne przełączniki Gigabit, używając 4 portów Full-Duplex Gigabit RJ-45. Wejdź na interfejs zarządzania przez przeglądarkę internetową i podziel sieć na 256 wirtualnych sieci lokalnych (VLANs), zarządzaj przepływem danych w sieci z obsługą 802.1p i wydziel szerokość pasma z wykorzystaniem funkcji Trunking. Interfejs pozwala na korzystanie z funkcji zarządzania siecią takich jak: Quality of Service (QoS), VLANs czy zabezpieczenia bez wprowadzania skomplikowanych komend z wiersza poleceń, na których zazwyczaj oparte są inne przełączniki zarządzalne warstwy 2.

"TRENDnet oferuje rozwiązania Web Smart od 8-portowych po 52-portowe, które obsługują szeroki zakres aplikacji sieciowych i zabezpieczają sieć, pomijając wysoką cenę oraz złożoność przełączników w pełni zarządzalnych," stwierdził Sonny Su, Director of Technology for TRENDnet. "28-Portowy przełącznik Gigabit Web Smart starannie wpasował się w portfolio przełączników Web Smart. Nadaje się do zarządzania grup, podzielonych na działy, które są podłączone do kręgosłupa Gigabit. Idealnie sprawuje się przy połączeniach między budynkami."

W Polsce cena tego urządzenia będzie wynosić ok. 205 USD. W chwili obecnej produkt pod zamówienie w ofercie u dystrybutorów i resellerów TRENDnet w Polsce.

O TRENDnet

TRENDnet jest nagradzaną globalną marką, dostarczając kompletną linię wysokiej jakości rozwiązań sieciowych za przystępną cenę dla małych i średnich przedsiębiorstw zarówno użytkownikom domowym. Czy chcecie być podłączeni do Internetu, pobierać zawartość multimediów, monitorować swoją własność, przechowywać dane lub podłączyć urządzenia peryferyjne, zaawansowane rozwiązania TRENDnet zapewnią bezpieczne i solidne doświadczenia. Obszerny asortyment TRENDnet zawiera popularne kategorie takie jak Wi-Fi, Przełączniki, Fiber, Gigabit, Voice over Internet Protocol (VoIP), Keyboard-Video-Mouse (KVM), Kamery IP, Print/Storage Serwery, Multimedia i Akcesoria Mobile.

Założony w 1990, ulokowany w Torrance w stanie Kalifornia z oddziałami w zachodniej i wschodniej Europie, centralnej i południowej Ameryce, i Azji. Portfolio TRENDnet to ponad 250 produktów sprzedawanych w ponad 125 krajach. Marka TRENDnet jest konsekwentnie rozpoznawana z wysokiej jakości, doskonałej wydajności i niezrównanej obsługi.

promo