Rozrywka i wypoczynek » Turystyka
Nowy szef kuchni w Góralskiej Tradycji
Restauracja Góralska Tradycja może poszczycić się nowym szefem kuchni. O kulinarne doznania miłośników góralskich smaków dbać będzie pochodzący z Zawiercia Grzegorz Miśta, który zdobywał swoje piętnastoletnie doświadczenie w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Jego autorskie dania są urozmaicone, bogate w kolory, smaki i aromaty, a przy tym elegancko i nowocześnie podane. W swojej kuchni wykorzystuje przepisy będące kwintesencją polskiej tradycji kulinarnej.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W nowym menu znajdzie się mnóstwo ciekawych propozycji. Przykładem jest niesłusznie zapomniany gołąb podany z grasicą, moskolem, paloną marchewką, szalotką i boczniakiem – mięso bardzo delikatne, z niewielką zawartością tłuszczu. Wśród dań głównych na wyróżnienie zasługuje jesiotr z puree z kopru włoskiego, z pieczonym batatem i pieczoną kiszoną kapustą. Zwieńczeniem posiłku będzie idealny sernik z koziego sera, który zmieni nasze wyobrażenia o tym tradycyjnym deserze. Grzegorz Miśta od lat jest wyróżniany przez słynny, żółty przewodnik Gault&Millau, który podkreśla znakomitość stworzonych przez niego potraw. Co więcej, jest także finalistą wielu konkursów kulinarnych. Wśród nich m.in. Arte Culinaria Italiana (2 miejsce), CHEF Culinary Cup 2016 (1 miejsce), CHEF Culinary Cup 2018, Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa (2 miejsce), Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku, Ogólnopolski Festiwial Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”, Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny oraz Festiwal Kuchni Zbójnickiej.
Góralska Tradycja to miejsce zachwycające wspaniałą kuchnią, a także wyjątkowym wnętrzem inspirowanym zakopiańskim stylem Stanisława Witkiewicza. Każdy element wystroju jest tu dopracowanym dziełem sztuki stworzonym przez rzemieślników z Podhala, od lat związanych z góralską sztuką i rzemiosłem. Całości dopełnia zapierający dech w piersiach widok na panoramę Tatr.
Komentarze (0)