Dom » Budownictwo

Nowy wymiar zakupów

Pod koniec roku Park Handlowy Auchan Bielany zaskoczy nowym designem. Za sprawą architektów z Tremend odnowiony park handlowy ugości klientów komfortowymi i nowoczesnymi wnętrzami oraz nowymi przestrzeniami przeznaczonymi na spotkania z bliskimi, odpoczynek czy korzystanie z multimediów.

Będzie miejscem przyjaznym dla rodzin - w projektach nie pominięto tak istotnych udogodnień dla odwiedzających z dziećmi. Efekty poznamy już pod koniec listopada.

Ceetrus Polska, który zarządza Parkiem Handlowym Auchan Bielany, wdraża coraz więcej zmian. Wiosną portfolio obiektu zostało wzbogacone o takie marki jak Empik czy Hebe. Zwiększaniu oferty towarzyszy wprowadzanie licznych udogodnień dla klientów. Bez wątpienia należy do nich ładowarka samochodów elektrycznych, energooszczędne oświetlenie parkingowe, a także stacja rowerowa należąca do sieci „Wrocławski Rower Miejski".

- Zależy nam na tym, by klienci mogli wygodnie zrobić zakupy w przyjaznym, jasnym wnętrzu, spędzić czas z najbliższymi czy skorzystać ze strefy multimedialnej. Jestem przekonana, że nasze nowe wnętrze parku handlowego będzie ujmowało funkcjonalnością oraz nowoczesnymi formami. Będzie można się o tym przekonać już pod koniec listopada - mówi Karina Slawik-Koźlik, menedżer Parku Handlowego Auchan Bielany.

Motywem przewodnim planowanej modernizacji jest hasło „Wygodnie, blisko ciebie". Wizyta w Parku Handlowym Auchan Bielany ma sprawiać przyjemność na najwyższym poziomie. Architekci zadbali o zaprojektowanie nowych miejsc przeznaczonych do relaksu, spożycia rodzinnego posiłku, a nawet pracy (pojawi się strefa co-workingowa). Każdy znajdzie coś dla siebie! Gruntownej zmianie poddane zostanie również wnętrze toalet. W nowych łazienkach w stylu eko prym wiodło będzie naturalne drewno i energooszczędne oświetlenie.

Blisko, a więc i lokalnie... W odnowionym obiekcie odnajdziemy liczne nawiązania do znanych miejscowości wypoczynkowych i atrakcji turystycznych Dolnego Śląska, do których dotrzemy drogami sąsiadującymi z Parkiem Handlowym Auchan Bielany.

Niezwykle ważną klientelę parku handlowego stanowią rodziny z małymi dziećmi. Bez wątpienia świadczy o tym cykliczna organizacja wydarzeń skierowanych do najmłodszych gości galerii. Nie dziwi więc, że modernizacji ulegnie pokój rodzica i dziecka - wzbogacą go wygodne meble, miejsce do przewijania, umywalka, blat, a nawet kuchenka mikrofalowa. W łazienkach znajdą się specjalne kabiny dla dzieci z niższymi sanitariatami. Na planie obiektu pojawią się również nowe place zabaw - wewnętrzny, obfitujący w multimedia, oraz zewnętrzny.

Zrewitalizowana przestrzeń rekreacyjna łączyć będzie strefę restauracyjną, ławki solarne oraz bezpłatny zewnętrzy plac zabaw dla dzieci. Zadbano także o udogodnienia dla cyklistów - w pobliżu strefy relaksu pojawią się dodatkowe, zadaszone wiaty ze stojakami na rowery.

Zakończenie prac modernizacyjnych Parku Handlowego Auchan Bielany planowane jest na koniec listopada 2018 r. Projekt nowej aranżacji wnętrza i otoczenia obiektu wykonała pracownia Tremend. Generalny wykonawca to firma Infine. Obiektem zarządza Ceetrus Polska.

OKK!