Technologie » Komputery

O tym, jak blaszki obaliły monopol

„Paczka czeka już w Paczkomacie…” – SMS tej treści zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy. Po pierwsze, jestem informowana o dostarczeniu przesyłki pod wskazany przeze mnie adres i wiem, że już na mnie czeka.

Po drugie, to ja zdecyduję, kiedy ją odbiorę. I po trzecie, nie będę musiała czekać w gigantycznej kolejce na odbiór upragnionej przesyłki – to sprawia, że uśmiech się poszerza. Tak. Każdy, kto choć raz tego doświadczył, wie, co mam na myśli.

To, że dziś mogę podwójnie cieszyć się z odbioru moich przesyłek, jest zasługą pasji i determinacji twórców usługi Paczkomaty InPost, którzy swoją działalność budują w oparciu o nowe technologie oraz innowacje, dzięki czemu w ciągu kilku lat stali się istotnym graczem na polskim ryku, a także mogą pochwalić się obecnością na rynkach zagranicznych. Jak to się stało?

Śledzimy trendy

Koniec lat dziewięćdziesiątych dwudziestego wieku to w Polsce czas intensywnej ekspansji międzynarodowych sieci sprzedaży wielkopowierzchniowej, które w komunikacji ze swoimi klientami stosują druki bezadresowe. Zakładano, że liczba super- i hipermarketów będzie systematycznie rosnąć. W tym czasie głównym graczem w kolportażu ulotek była Poczta Polska. Jednak w 1999 roku powstał Integer.pl i zmienił oblicze rynku.

Czytaj całośc artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/erp/o_tym_jak_blaszki_obalily_monopol.html

openmediagroup