Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Odwiedź miasteczko LEGO w Bonarce

Legowanie – to nowy termin określający spędzanie wolnego czasu przy klockach LEGO. Dużo okazji do legowania będzie w krakowskiej Bonarce podczas weekendu z LEGOLAND: 25-26 lutego. Legomaniacy w każdym wieku już mogą planować dwa dni pełne atrakcji w krainie genialnych klocków.

Będzie też okazja wygrać bilety do LEGOLANDU oraz zestawy klocków
w licznych konkursach.

Kto jeszcze nie był w Billund Resort - duńskiej siedzibie LEGOLAND,
w Bonarce poczuje magię tego jedynego w swoim rodzaju miasteczka. Zamieni się w nie strefa Palmiarni na poziomie 0.

Jak różnorodny jest świat LEGO przekona się każdy odwiedzając poszczególne stanowiska miasteczka. Będzie tu okazja ścigać się samochodami na legodromie („LEGO na czterech kółkach"), czy swobodnie pobudować co tylko zechcecie na stanowisku „LEGO hocki, klocki". Maluchy najlepiej poczują się w dedykowanej im strefie zabaw LEGO Soft Bricks.

O tym, że LEGO to nie tylko klocki, będzie można przekonać się na wirtualnym stanowisku gier dla legomaniaków: „LEGO multigra". „LEGO na całego" to z kolei imponująca ekspozycja wielkich figur legoludków z Legolandu.

Dodatkową gratką będzie możliwość wygrania super nagród w konkursach. Są wśród nich: 10 zestawów LEGO Camper, 50 biletów do LEGOLAND Billund Resort, a nade wszystko voucher na rodzinny pobyt w tym resorcie.

Impreza jest częścią roadshow LEGOLAND i już po raz drugi odwiedza krakowską Bonarkę. W tym roku w nowej, jeszcze bardziej atrakcyjnej formule. W ubiegłym roku LEGOLAND - jeden z najsłynniejszych parków rozrywki na świecie, zorganizował pierwszy cykl tego rodzaju show poza granicami Skandynawii. Premiera tego wydarzenia miała miejsce Polsce i cieszyła się ogromną popularnością.

BONARKA CITY CENTER Bonarka City Center to wielofunkcyjne centrum miejskie, powstałe na obszarze około 19 ha poprzemysłowych terenów dawnych zakładów chemicznych w krakowskiej dzielnicy Podgórze. Na obszarze ponad 92  tys. m2 powierzchni użytkowej znajduje się 230 punktów handlowo-usługowych i restauracji w tym: Auchan, Leroy Merlin, Media Expert oraz największy w Polsce multipleks kinowy Cinema City. Na Klientów Centrum czeka bezpłatny parking na 3200 samochodów. Ponadto, na terenie Bonarka City Center znajduje się jeden z pierwszych na świecie ośrodków edukacyjno-wychowawczych w centrum handlowym: „Siemacha Spot" o powierzchni całkowitej 700 m2. W jego skład wchodzą m.in.: wielofunkcyjne sale edukacyjne, muzyczne, multimedialne oraz pokój konferencyjny.

bezstronny22

• avatar
    ~pronto 2017-02-23 21:41:03

My też, ale tylko lego, bo jak ostatnio weszlismy do ME, to młody dostał szału.

• avatar
    ~pulas 2017-02-22 12:42:49

Taki plan, bo syn nie daje mi spokoju, a potem mamy odwiedzić media expert i kupić jakąś grę w promocji.