Moda » Odzież

Odzież markowa dla mężczyzn - z czego powinna się składać?

Ludzie często uważają, że moda męska nie ma znaczenia i właściwie nie istnieje. Oczywiście, to błędny tok myślenia, gdyż wielu mężczyzn pragnie znaleźć swój własny styl, dzięki modnym i markowym ubraniom.

Przed tym dobrze jest poznać parę ubrań, których obecność w szafie jest obowiązkowa. Dzięki temu możliwe będzie stworzenie świetnych i stylowych stylizacji. Warto zaopatrzyć się w ubrania, które są ponadczasowe i nigdy nie wyjdą z mody. Wtedy wystarczy tylko dodać do nich parę ciekawych ozdób i możliwe będzie stworzenie wyjątkowej i niepowtarzalnej stylizacji. Trzeba też pamiętać o jakości. Markowe ubrania męskie sprawią, że każda stylizacja będzie elegancka i z klasą. Przede wszystkim w szafie każdego mężczyzny powinien znaleźć się garnitur, najlepiej kilka i to najwyższej jakości. Najlepszym rozwiązaniem będzie zakupienie każdego w innym kolorze. Warto też zwrócić uwagę na gramaturę tkaniny, najbardziej pożądana jest ta, która ma ok. 260 gramów.

Wybierz marynarkę i buty

Drugim, ale równie ważnym ubraniem jest sportowa marynarka. Jest nieformalna i będzie odpowiednia na spotkanie ze znajomymi lub tzw. casual day w pracy. W połączeniu ze spodniami chino na pewno stworzą ciekawy zestaw. Dobrym rozwiązaniem będzie też zaopatrzenie się w buty typu oxford, najlepiej czarne. Są bardzo eleganckie i uniwersalne. Dzięki temu możliwe będzie dobranie ich do różnego rodzaju zestawów. Trzeba pamiętać o tym, że równie istotna, co markowa odzież męska jest odpowiednie obuwie. Na wierzch najlepiej wybrać kurtkę typu husky. Jest wyjątkowo stylowa i uniwersalna. Najlepszym wyborem kolorystycznym będzie zieleń, granat lub brąz. Ta kurtka kojarzy się z elitarnymi sportami, na przykład z jazdą konną. Teraz jest bardzo modnym, półformalnym okryciem wierzchnim. Wszystkie niezbędne elementy swojej garderoby możesz zakupić nie wychodząc z domu w okazyjnych cenach w takich sklepach odzieżowych jak Zaladno, EGOISTIN, Allani, Denley i inne. Cieszą się coraz większą popularnością wśród mężczyzn, którzy przykładają wagę do swojego wyglądu i prezencji.

Dobra stylizacja lubi detale i dodatki

Odzież markowa dla mężczyzn to nie tylko ubrania, ale też dodatki. Warto zwrócić szczególną uwagę na krawat, który odgrywa ważną rolę. W szafie każdego mężczyzny powinna znajdować się większa liczba tego elementu stroju. Najlepiej żeby miały różne kolory i szerokości. Dzięki temu łatwiej będzie dopasować je do danego garnituru. Warto również zwrócić uwagę na jeden mały detal, a mianowicie na poszetkę, która powinna być wykonana z jedwabiu lub lnu. Najbardziej klasyczna ma biały lub jasnoniebieski kolor, ale bardziej odważni mężczyźni mogą zdecydować się na jakieś oryginalne wzory lub barwy, które nadadzą zawadiackiego charakteru całej stylizacji.

EGOISTIN

~rangers 2016-09-19 20:24:30

Sportowe marynarki to hit od kilku sezonów, więc faktycznie warto zainwestować w choćby jedną. W denley każdy znajdzie taką, którą pokocha. Do niej wystarczy założyć koszulę a nawet zwykły t-shirt i wygląda się trendy. Co dodatków, to raczej bym nie przesadzał. Dla mnie może być i bez.

~marekwolak 2016-09-17 20:24:05

To prawda, że denley stara się sprostać wymaganiom nawet wybrednych facetów, bo sam do takich należę podobno. Od jakiegoś czasu dbam o siebie, staram się ubierać modnie, choć wygodnie. Zainwestowałem w kilka koszul, marynarki i bluzy z denley i było warto. Ceny nie doprowadzają do bankructwa, a jakość i look na wysokim poziomie. Nie ma tez problemu z wymianą i dopasowaniem rozmiaru, a wysyłka jest rzeczywiście darmowa przy nawet niedużym zamówieniu.

~teresab 2016-09-15 21:01:26

Uwielbiam faceta w koszulach. Mój ma ich kilkanaście i ciesze się, jak dokupuje kolejną. Zerknęłam na te w denley i przyznam, że wybór spory. Poczytałam ciut o jakości, bo to tez ważne - nie ma się do czego doczepić. Bardzo dużo klientów chwali zakupy w denley. Chyba spróbujemy coś wybrać, bo ceny kuszą :)

~aldusia 2016-09-15 20:46:41

To prawda, zwykle faceci nie przeglądają najnowszych magazynów modowych, a warto, by wyglądali ok. W denley.pl jest o tyle fajnie, że w jednym miejscu można kupić niemal wszystko, co niezbędne w stylizacji, w tym must have sezonu. Dla mnie facet powinien mieć w szafie białą i jakąś kolorową koszule, fajną marynarkę i spodnie - jeansy, klasyczne czarne czy granatowe, ewentualnie bezowe no i buty plus ciekawe gadżety uzupełniające stylizację, a tam to jest na jeden klik :) Nie spotkałam się z negatywami na temat zakupów w tym sklepie, więc warto.

~matyldzia 2016-09-13 18:24:24

Mój chłopak ubiera się w denley.pl - można tam kupić modne ubrania, ale też świetne buty - nie ma problemu z wysyłką (za darmo już od 50 zł), ewentualnymi wymianami rozmiaru czy ogólnie obsługą. Jak nie ma się czasu na śledzenie najnowszych trendów czy latanie po sklepach takie zakupy są extra.