Gospodarka » Żywność
Ognista zagrycha – nowość 2010!
Zobacz więcej zdjęć » |
„Ognista zagrycha” to więcej niż tylko smaczna przystawka, po którą co dzień chętnie sięgniemy do naszej domowej lodówki. Jest to również idealny sposób na udaną imprezę przez okrągły rok, spędzaną z przyjaciół, znajomymi czy rodziną, a także jest ona wprost idealną recepturą na urozmaicenie postnych posiłków podczas 40 dni Wielkiego Postu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Piekielny „śledzik” każdego dnia?
Dzięki „Ognistej zagrysze” firmy SEKO SA dostajemy zielone światło na to, by nie tylko w weekendy, ale kiedy tylko przyjdzie nam ochota, zabawić się na ostro i na drugi dzień obudzić się rześcy oraz zdrowi na ciele i umyśle! Jakim cudem?
Ostre przyprawy – m.in. papryka – zawarte w „Ognistej…” firmy SEKO zawierają kapsaicyny oraz związki pokrewne. Są to substancje, które odpowiadają za ostrość warzyw i przypraw. Kapsaicyna powoduje wydzielanie endorfin (tzw. hormonów szczęścia), które kształtują nasze odczucie zakochania, wywołują doskonałe samopoczucie i zadowolenie z siebie, a także - w odpowiednich ilościach - wspomaga trawienie (przez co również odchudzanie!). Co więcej w wielu krajach ostre przyprawy uznawane są za afrodyzjak, np. w Guadeloupe (Karaiby) papryczki chili nazywa się „le derriere de Madame Jacques”; zmieszane ze zmielonymi orzechami, cynamonem, wanilią, a następnie zalane brandy, tworzą likier nazywany „Creme de Banana”, będący właśnie popularnym afrodyzjakiem.
Z kolei śledź jest rybą morską bogatą w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (aż 2 g na 100 g ryby!), które pozytywnie wpływają m.in. na wzrok, poprawiają zdolności umysłowe oraz pamięć, działają antydepresyjnie czy też zapobiegają powstawaniu starczej demencji. Ponadto śledzie posiadają bogactwo witamin E, D (nawet dziesięciokrotnie więcej niż mleko!), B2, B6 oraz wapń i fosfor. „Ognista zagrycha” firmy SEKO SA to również bardzo cenne źródło potasu, selenu i żelaza.
Jak nie trudno zauważyć, pomimo niepowtarzalnych doznań smakowych, gwarancji ostrej imprezy i – ogólnie - udanego wieczoru w gronie przyjaciół i nie tylko, „Ognista zagrycha” jest również zdrową i pożywną przystawką, którą po prostu trzeba spróbować i ocenić własnym, indywidualnym smakiem.
Więcej informacji na: www.sekosa.pl
Skład: filety śledziowe w oleju z niepowtarzalną kompozycją piekielnych przypraw.
Cena: ok. 3.90 zł
Opakowanie: 220 g
SEKO S.A.
ul. Zakładowa 3, 89-620 Chojnice
tel: +48 (52) 39-50-600
fax: +48 (52) 39-67-351
SEKO S.A. jest jednym z czołowych przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce. Firma powstała w 1992 roku i zajmuje się produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek rybnych i jarzynowych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. Wysoka pozycja SEKO na rynku krajowym wynika przede wszystkim z rozbudowanego asortymentu produktów, jakości wyrobów i przystępnej ceny.
SEKO zatrudnia ponad 500 osób w nowoczesnej fabryce w Chojnicach. Nowy zakład został oddany do eksploatacji w 2001 i w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie wyrobami SEKO, firma co roku powiększa moce produkcyjne i obszar fabryki.
Zakład produkcyjny SEKO spełnia wymagania i standardy UE dotyczące przetwórstwa rybnego. W trosce o wysoką jakość wyrobów rybnych SEKO, wprowadzono System Zapewnienia Jakości Zdrowotnej (HACCP) oraz certyfikowane standardy jakości: International Food Standard (IFS) i Global Standard Food (BRC).
Oferta SEKO składa się z ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. SEKO jest również jedną z największych firm produkujących delikatesowe koreczki śledziowe z surowca bałtyckiego kupowanego w kraju.
Wyroby SEKO przygotowywane według ponad 70 receptur są dostępne w opakowaniach szklanych i plastikowych od 80 g do 25 kg. Wśród bogatej oferty SEKO znajdują się m.in. rolmopsy, różnorodne zawijańce i krajanki śledziowe w zalewach octowych i olejowych, wyroby a'la matjas, ryby smażone w zalewach octowych i sosach, sałatki rybne i jarzynowe, pasty rybne, ryby w galaretach i inne rybne wyroby garmażeryjne.
Wyroby SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, cieszą się też uznaniem klientów z Niemiec, Czech, Francji, Irlandii, Anglii, Włoch i Stanów Zjednoczonych.
SEKO należy do elitarnego klubu „Gazel Biznesu”, grona najszybciej rozwijających się firm w 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006 roku w Polsce. W uznaniu za zasługi w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi spółka otrzymała również tytuł „Solidny Pracodawca 2007 w Branży Przetwórstwa Rybnego”. SEKO zostało również laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocji Jakości w Polskich Przedsiębiorstwach JAKOŚĆ ROKU 2006 w kategorii produkt. Walory smakowe wyrobów SEKO znajdują uznanie w regionalnych i ogólnokrajowych konkursach.
Od dnia 15 marca 2007 SEKO S.A. należy do grona spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Pozyskane środki z emisji akcji zostały przeznaczone na następujące cele:
- przejęcia przedsiębiorstw z branży rybnej,
- budowa nowego zakładu produkcyjnego przetwórstwa marynat rybnych,
- rozwój sieci sprzedaży i działu handlowego.
Komentarze (0)