Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

Ogrzewanie przemysłowe Boren - starania o certyfikat Zielone Biuro

Członkostwo z programie Zielone Biuro to potwierdzenie profesjonalnego podejścia do problemów Ochrony Środowiska. Tytuł ten pozwala rozpoznać najnowocześniejsze, godne zaufania firmy w Polsce.

W czerwcu tego roku podjęliśmy działania, które przyczyniają się do zmniejszenia oddziaływania naszego biura na środowisko. Dowodem osiągnięcia dobrego poziomu zarządzania jest certyfikat Zielonego Biura oraz sprawnie i oszczędnie funkcjonujące biuro.

Nasza firma jest ukierunkowana na ochronę środowiska. W naszej ofercie posiadamy tylko i wyłącznie energooszczędne produkty takie jak nagrzewnica gazowa, promiennik podczerwieni, czy mieszacz powietrza.Wierzymy, że otrzymanie certyfikatu "Zielone Biuro" będzie przysłowiowym postawieniem "kropki nad i" w naszych działaniach na rzecz ochrony środowiska.

Inicjatorem "Zielonego Biura" jest Fundacja Partnerstwo dla Środowiska, która od 1997 r. współpracuje z organizacjami pozarządowymi, agendami rządowymi i samorządowymi oraz z biznesem w zakresie wdrażania praktycznych działań służących poprawie stanu środowiska naturalnego.

Zielone Biuro jest częścią Programu Czysty Biznes, który od 1998 r. wspomaga małe i średnie firmy w podejmowaniu praktycznych działań proekologicznych, przyczyniających się do wzrostu ich konkurencyjności na rynku.

Co daje członkostwo w Programie Zielone Biuro:

1. obniżenie kosztów funkcjonowania dzięki bardziej racjonalnej gospodarce materiałami, energią, wodą i odpadami,
2. ograniczenie zanieczyszczenia środowiska,
3. bardziej świadome i praktyczne przestrzeganie obowiązujących przepisów ochrony środowiska, bezpieczeństwa i higieny pracy, wprowadzanie nowych rozwiązań technicznych i technologicznych,
4. wykorzystywanie ochrony środowiska do usprawnienia zarządzania biurem,
5. wizerunek biura przyjaznego dla środowiska - pomocny w zdobyciu nowych, wrażliwych ekologicznie klientów,
6. udział w ogólnopolskiej inicjatywie - platforma wymiany doświadczeń, reprezentacja na różnych szczeblach, możliwości współpracy, wspólna promocja.

Pozycjonowanie Wrocław - Prestige SEO