Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Olejki do włosów Elfa Pharm

Olejki do włosów, stosowane do wszystkich ich rodzajów i typów problemów, są niezwykle skuteczną metodą codziennej pielęgnacji, która zapewnia odżywienie, wygładzenie oraz zdrowy wygląd. Elfa Pharm proponuje więc swoim klientkom zestaw kosmetyków do pielęgnacji skóry głowy i cebulek włosów.

Dobór odpowiedniego olejku do włosów należy oprzeć o specyfikę problemów, jakie z nimi mamy, tak, by kosmetyk był tak skuteczny, jak to tylko możliwe. Przede wszystkim należy zastanowić się, czy dotyczy nas jakaś z najczęstszych przypadłości, to jest nadmierne wypadanie, suche końcówki, łamliwość, łupież lub nierówna faktura włosia. Różne rodzaje olejów mają bowiem jakąś dominującą właściwość, by wspomagać walkę z konkretnym problemem i poprawiać ogólny stan włosów.

Elfa Pharm proponuje swoim klientkom zestaw leczniczych olejków do włosów, które stosowane nie tylko na włosy jako takie, ale i na skórę głowy, lepiej się wchłaniają i są widocznie bardziej skuteczne, intensywnie odżywiając cebulki, co ma oczywiste znaczenie dla kondycji włosa na całej jego długości.

Dla osób cierpiących na łupież, producent przygotował olejek linii Green Pharmacy z ekstraktami z łopianu, drzewa herbacianego i rozmarynu, które znane są ze swych właściwości przeciwzapalnych i przeciwłojotokowych. Kobiety zmagające się z problemem wypadania włosów, mogą mu skutecznie przeciwdziałać, stosując oleje łopianowe: Elfa Pharm proponuje olejek z dodatkiem skrzypu polnego, który pomaga zakotwiczyć cebulki w skórze głowy i jednocześnie działa przeciwłupieżowo, bądź olejek łopianowy z kompleksem Bh, pobudzający wzrost włosów.

Funkcję aktywatora wzrostu pełni także czerwona papryka, która w połączeniu z ekstraktem z łopianu pobudza mikrokrążenie i ułatwia przenikanie składników odżywczych do cebulek, wzmacniając je. Wreszcie, dla włosów porowatych, szorstkich w dotyku i przesuszonych, idealnym rozwiązaniem będą produkty linii Dr. Santé, których możliwości odbudowujące, regeneracyjne i ochronne zapewniają oleje macadamia, arganowy oraz keratyna.

Sklep GreenPharmacy