Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

On Board PR dla Zentiva

On Board PR na zlecenie firmy farmaceutycznej Zentiva PL rozpoczyna realizację ogólnopolskiego programu informacyjno-edukacyjnego „Zentiva - zmieniamy przyzwyczajenia”. Celem programu jest zmiana złych nawyków zdrowotnych Polaków.

W ramach współpracy z firmą Zentiva PL, konsultanci On Board PR będą odpowiedzialni za realizację programu informacyjno-edukacyjnego „Zentiva - zmieniamy przyzwyczajenia”. Rezultatem szeregu planowanych działań ma być poprawa świadomości, wiedzy i jakości zachowań adresatów programu. Planowane działania skupione będą na edukacji polskiego społeczeństwa w zakresie chorób układu sercowo-naczyniowego, chorób górnego odcinka przewodu pokarmowego, układu moczowo-płciowego, układu kostnego oraz chorób metabolicznych.  Za koordynację programu odpowiada zespół Ewy Marczyk-Chłopeckiej, pracujący w dziale Healthcare PR firmy On Board PR. Program będzie prowadzony do końca 2009 roku.

Grupa Zentiva (www.zentiva.cz) jest międzynarodową firmą farmaceutyczną, która zajmuje się rozwojem, produkcją i sprzedażą nowoczesnych leków generycznych. Jest liderem rynku w Republice Czeskiej, Turcji, Rumunii i na Słowacji. Umacnia też swoją pozycję w Polsce, Rosji, Bułgarii, na Węgrzech i Ukrainie oraz w krajach nadbałtyckich. Grupa Zentiva zatrudnia blisko 6,500 osób, ma zakłady produkcyjne w Czechach, Turcji, Rumunii i na Słowacji. W Polsce firma działa od 2003 roku jako Zentiva PL Sp. z o.o. (www.zentiva.pl). Od tego czasu jest jedną z najszybciej rozwijających się firm farmaceutycznych na polskim rynku. Wytwarzane przez Zentiva leki stosowane są m.in. w leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego, moczowo-płciowego, pokarmowego, centralnego układu nerwowego oraz w osteoporozie i uśmierzaniu bólu.

On Board Public Relations (www.onboard.pl). Firma świadczy usługi w dziedzinie doradztwa public relations. Zajmuje czwarte miejsce na świecie pod względem dynamiki wzrostu przychodów spośród 200 największych firm PR świata (wg rankingu The Holmes Report 2006). Wspólnie z firmami PR z kilkudziesięciu krajów tworzy międzynarodową sieć ECCO Network – jedną z największych sieci firm PR na świecie. Od 2007 roku posiada własne biuro w Kijowie na Ukrainie. On Board PR jest członkiem Związku Firm Public Relations, partnerem Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, laureatem wielu nagród w międzynarodowych i polskich konkursach (IPRA GWA, Magellan, Złote Spinacze). Firma zapewnia kompleksową obsługę w zakresie komunikacji oferując strategiczne doradztwo m.in. w obszarach: Brand Public Relations, Corporate & Financial Communications, Investor Relations, Crisis Management.

On Board PR