Gospodarka » Żywność

Orzechowe must-have do wypieków wielkanocnych. Nowość: masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO

Orzechowe must-have do wypieków wielkanocnych. Nowość: masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Umiejętność przyrządzania smakowitych deserów to najczęściej skutek nabytego doświadczenia polegającego na odpowiednim dobieraniu składników i ich połączeniu w optymalnych proporcjach.

Kulinarne doświadczenie to też efekt często wieloletniego eksperymentowania z recepturami, ich modyfikowania i urozmaicania. Jeśli nasz status kulinarnego eksperta jest dopiero potencjałem do zrealizowania, lub nie mamy czasu i środków na podejmowanie ryzyka eksperymentowania to w doborze składników do słodkich wypieków wielkanocnych warto wspomóc się wiedzą i doświadczeniem eksperta.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Marka HELIO, ekspert w świecie bakalii, suszonych owoców oraz dodatków do ciast, proponuje nowość - masę orzechową z kawałkami orzeszków. Nowy smakołyk HELIO to produkt bezglutenowy co potwierdza znak Przekreślonego Kłosa na opakowaniu - masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO jest licencjonowana przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Nowość bakaliowego potentata nie zawiera także konserwantów.

Chrupiąca gładkość

Masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO to odpowiednio dobrane proporcje składników. W składzie nowości HELIO prócz orzeszków ziemnych znajdziemy także śmietankę i mleko, które nadaje smakołykowi gładkości oraz sprawiają, że czujemy różnicę pomiędzy masą orzechową a masłem orzechowym.

Wszechstronny dodatek

Masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO to wszechstronny dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków. Sprawdzi się w przekładańcu z wafli lub herbatników, jako nadzienie do rogalików, wierzchnia warstwa do sernika lub biszkoptu, krem do naleśników lub bułki "chałki". Masą orzechową z kawałkami orzeszków można także z powodzeniem zastąpić polewę na świątecznym mazurku oraz może stanowić warstwę popularnej szarlotki po królewsku oraz nadzienie wielkanconcyh strucli i tart.

W duecie z dostępnymi na rynku gotowymi ciastami, czy kruchymi babeczkami będą stanowić także smakowite "koło ratunkowe" na niezapowiedzianych gości, czy niedobór czasu na kulinarne przygotowania w okresie przedświątecznym.

Tarta z masą orzechową

Składniki

* masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
* orzeszki ziemne HELIO
* orzechy włoskie HELIO
* figi suszone HELIO Natura
* polewa i dekoracja deserowa HELIO
* gotowe kruche ciasto na tartę

Okrągłą tortownicę wykładamy gotowym ciastem (dno i obręcz). Nadmiar ciasta wystający ponad obręcz odcinamy. Ciasto nakłuwamy widelcem - pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 o C.

Wyjmujemy z piekarnika, wykładamy masą orzechową, wyrównujemy. Orzechy ziemne i włoskie siekamy na małe kawałeczki, figi kroimy w paseczki. Orzechy układamy na masie orzechowej, figi wkładamy w masę orzechową pod kątem około 90 o.

Polewę i dekorację rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej. Dekorujemy ciasto.

Orientacyjna cena w sklepie:
Masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO (560g) - ok. 9 zł

Zapraszamy na www.helio.pl  oraz http://www.facebook.com/HelioBakalie



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

SUPERBPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »