Dom » Budownictwo

Osiedle Azymut – nowa inwestycja INPRO w Gdyni

INPRO wprowadziło do sprzedaży mieszkania w ramach nowego osiedla Azymut w Gdyni. Nowoczesna inwestycja powstanie w dzielnicy Mały Kack, zaledwie 3,5 km od orłowskiego mola. Do oferty trafiły 193 mieszkania o powierzchni od 34,6 mkw. do 96,1 mkw.

Osiedle Azymut powstanie przy ul. Strzelców w południowej części Gdyni. Inwestycja zostanie zlokalizowana w sąsiedztwie lasów i popularnych centrów handlowych: Riviera i Klif. Mieszkańcy będą mogli się cieszyć także wyjątkowymi widokami na Zatokę Gdańską.

W bliskiej odległości osiedla przebiega trójmiejska obwodnica, która ułatwi komunikację z Gdańskiem i Sopotem. Dużym atutem jest także zlokalizowany blisko przystanek kolei metropolitarnej Karwiny, dzięki któremu szybko i komfortowo można dojechać do centrum Gdyni, lotniska Rębiechowo i Gdańska Wrzeszcza.

Inwestycja będzie składać się z 7 budynków trzy-, cztero- i pięciokondygnacyjnych. Projekt uzupełnią słoneczne balkony i szerokie tarasy, natomiast do mieszkań na parterze będą przylegać ogródki. W każdym z budynków do dyspozycji mieszkańców będzie nowoczesna winda.
Teren osiedla Azymut będzie częściowo ogrodzony i dozorowany z pomieszczenia ochrony. W ramach inwestycji zaplanowano także trzy funkcjonalne hale garażowe pod budynkami, piwnice i ogólnodostępne miejsca postojowe. Zaprojektowano też wózkarnię, rowerownię i plac zabaw wzbogacony o zewnętrzne urządzenia do ćwiczeń.
Osiedle będzie miało nowoczesny design, a oryginalną architekturę inwestycji podkreślą dodatkowo efektowne ściany oporowe z kamienia tzw. gabiony.

Prace budowlane związane z inwestycją już się rozpoczęły. Do oferty trafiły 193  mieszkania o powierzchni od 34,6 mkw. do 96,1 mkw. Ceny brutto lokali rozpoczynają się od 7020 zł za mkw. Planowany termin zakończenia budowy to 30 czerwca 2019 roku.

Inpro S.A.