Firma » Biznes

Osiedle Pastelowe na finiszu

Dekpol Deweloper kończy realizację Osiedla Pastelowego w gdańskich Łostowicach. Inwestycja zostanie oddana do użytkowania w kwietniu br. Dotychczas sprzedanych zostało około 95% lokali. W ofercie dostępnych jest jeszcze 9 ostatnich mieszkań.

Osiedle Pastelowe zlokalizowane jest w gdańskich Łostowicach przy ulicy Pastelowej. Gotowe mieszkania zostaną przekazane do użytkowania w kwietniu br. W ramach inwestycji powstaje 180 komfortowych mieszkań o powierzchniach od 36 do 106 m². Osiedle składa się z trzech 4-kondygnacyjnych budynków z antresolami.

„Osiedle Pastelowe cieszy się dużą popularnością wśród klientów. Mimo, że budowa jest jeszcze na końcowym etapie to sprzedaliśmy już niemal wszystkie mieszkania. Dla osób poszukujących większej przestrzeni w ofercie pozostaje nam jeszcze 9 dwupoziomowych lokali z antresolą, każdy o powierzchni nieco ponad 100 m2. Uwzględniając zmieniające się potrzeby mieszkańców, w ramach terenów wspólnych zaprojektowany został plac zabaw dla dzieci oraz miejsce na osiedlową salę rekreacyjną pomagającą prowadzić aktywny styl życia” – powiedział Sebastian Barandziak, Prezes Dekpol Deweloper.

Aby zagwarantować maksymalny poziom komfortu wszystkim mieszkańcom, między budynkami zaplanowano duże odległości, a także cichobieżne windy. Projekt został uzupełniony o nowoczesne elementy w postaci  m.in. dużych przeszkleń pozwalających na lepsze doświetlenie mieszkań, a tym samym ograniczenie ilości zużywanej energii elektrycznej. W ramach inwestycji Dekpol Deweloper oferuje opcję wykończenia pod klucz, która jest idealną propozycją dla wszystkich którzy cenią czas i nowoczesny design. Klienci, którzy zdecydują się skorzystać z tej oferty będą mogli wykończyć swoje mieszkanie we współpracy z wykwalifikowanym zespołem architektów i wykonawców.

Osiedle Pastelowe powstaje w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także trasa drogi ekspresowej S6, Obwodnicy Trójmiasta, dzięki której mieszkańcy Osiedla Pastelowego dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich miejscowości w szybki i komfortowy sposób.

Projekt architektoniczny inwestycji to dzieło uznanej pracowni K&M Design. Generalnym wykonawcą inwestycji jest Dekpol Budownictwo.

www.dekpol.pl