Gospodarka » Przemysł

Panattoni Europe Przemysłowym Deweloperem Roku 2012

Panattoni Europe został oficjalnie uznany za Przemysłowego Dewelopera Roku 2012. Wyróżnienie przyznano podczas finału prestiżowego konkursu CEE Quality Awards (CEEQA), którego tegoroczna edycja była jubileuszową dziesiątą. Uroczysta gala wręczenia nagród odbyła się 23 kwietnia br. w SOHO Factory.

Uroczystość rozdania nagród CEE Real Estate Quality Awards (CEEQA) odbyła się 23 kwietnia 2013 roku, w industrialnych przestrzeniach warszawskiej SOHO Factory. Panattoni Europe przyznano prestiżowe wyróżnienie w kategorii " Industrial Developer of the Year 2012", które jest już drugą nagrodą z rzędu w tej kategorii. W tegorocznej edycji nominację otrzymało łącznie 7 znaczących deweloperów powierzchni przemysłowej z Europy Środkowo-Wschodniej. Jury, złożone z wysokich rangą przedstawicieli wiodących firm, oceniało kandydatów pod względem zeszłorocznych osiągnięć biznesowych w ramach inwestycji przemysłowych, wyników firmy oraz wpływu na rozwój tej branży nieruchomości.

Industrial Developer of the Year 2012 to kolejne wyróżnienie CEEQA przyznane Panattoni Europe. W poprzednich latach firma otrzymała Industrial Developer of the Year 2011, a Park Mysłowice oraz Panattoni Park Łódź wybrano Projektami Logistycznymi Roku. Ponadto, Carla Panattoni - założyciela i właściciela firmy, nagrodzono w kategorii Dorobek Życia w Branży Nieruchomości, a Roberta Dobrzyckiego ogłoszono Osobowością Roku, który skomentował tegoroczne wyróżnienie: "Podobnie jak w zeszłym roku, nagroda CEEQA w kategorii Industrial Developer of the Year jest przede wszystkim zasługą całego zespołu, który nie poprzestał na laurach i po raz kolejny dał z siebie wszystko, za co serdecznie dziękuję."

Dziesiąta edycja konkursu CEE Quality Awards, potwierdziła renomę konkursu jako obiektywnego i wiarygodnego przeglądu dokonań rynku nieruchomości w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Na uroczystość wręczenia nagród CEEQA co roku zjeżdża się ponad 600 właścicieli firm oraz menagerów branży nieruchomości z ponad 40 krajów. Wyróżnienia zostały przyznane w 22. kategoriach, a listy nominowanych ogłoszono podczas międzynarodowych Targów Inwestycyjnych MIPIM, które miały miejsce na początku marca br. w Cannes. Tegoroczną imprezę uzupełnił bogaty program rozrywkowy. Wśród artystów znaleźli się między innymi Bananarama czy Edyta Górniak, której akompaniował Adam Sztaba. Galę szósty raz z kolei poprowadziła znana polska prezenterka telewizyjna Monika Richardson.

www.panattoni.pl (http://panattoni.pl/)

Dodatkowe informacje:

Anita Pietrykowska, Panattoni Europe, tel. 22 540 73 02, apietrykowska@panattoni.com

Ewelina Ciuchta, KONKRET PR tel. 508 338 267, e.ciuchta@konkretpr.pl

O Panattoni Europe:

Panattoni Europe jest częścią Panattoni Development Company, jednego z największych deweloperów powierzchni przemysłowych na świecie, prowadzącego działalność w 26 oddziałach w Ameryce Północnej i Europie. Panattoni obecny jest w Europie Środkowej od 2005 roku.  Deweloper wybudował dotychczas w Polsce i Czechach ponad 1,82 miliona m² nowoczesnej powierzchni przemysłowej. W ramach Panattoni Europe działa struktura, dedykowana projektom dopasowanym do indywidualnych potrzeb najemców, typu build-to-suit. Wśród kluczowych klientów są takie firmy jak arvato services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker czy Tesco. Oprócz Polski Panattoni Europe ma swoje przedstawicielstwa w Wielkiej Brytanii, Czechach, Francji, Włoszech, Luksemburgu i Niemczech.

www.panattoni.pl

konkretpr