Technologie » Internet

Panda wygrywa z konkurencją w najnowszym teście AV-Comaparatives.org

Panda Security otrzymała najwyższą ocenę w najnowszym teście wydajności kompleksowych rozwiązań zabezpieczających AV-Comparatives.org, tym samym wyprzedzając konkurencję Symantec, ESET, AVG, Kaspersky i inne rozwiązania.

Firma Panda Security poinformowała, że rozwiązanie Panda Internet Security 2011 (http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/internet-security/) zajęło pierwsze miejsce w najnowszym teście kompleksowych rozwiązań zabezpieczających Security Suites Performance Test http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/performance-tests, przeprowadzonym przez niezależnego recenzenta AV-Comparatives.org.

Panda Security otrzymała najwyższy możliwy certyfikat - Advanced+ i uzyskała lepsze wyniki od wszystkich swoich konkurentów m.in. Symantec, ESET, AVG, Kaspersky, F-Secure i Trend Micro. Opublikowany 23 sierpnia br. test sprawdzał wpływ kompleksowych rozwiązań zabezpieczających na wydajność systemu. Potwierdził tym samym skuteczność opracowanych przez firmę Panda Security technologii ochrony - proaktywnej i opartej na przetwarzaniu w chmurze (Cloud Computing), pod względem wykrywania nowych zagrożeń przy minimalnym wpływie na pracę komputera.

„Jest coraz bardziej istotne, aby oprogramowanie antywirusowe zapewniało wysoki poziom wykrywania i neutralizacji zagrożeń bez osłabienia wydajności systemu" - powiedział Andreas Clementi, prezes AV-Comparatives.org. „Podejście Panda Security polegające na przeniesieniu wykrywania i analizy zagrożeń do chmury okazało się skutecznym sposobem na rozwiązanie tego złożonego problemu".

Wszystkie rozwiązania konsumenckie i firmowe oferowane przez Panda Security wykorzystują Kolektywną Inteligencję, opatentowaną przez firmę Panda Security technologię opartą na przetwarzaniu w chmurze, która umożliwia natychmiastową i automatyczną identyfikację oraz neutralizację zagrożeń. Kolektywna Inteligencja wykorzystuje globalną sieć milionów użytkowników rozwiązań Panda Security, w celu zapewnienia ochrony przed nowymi i nieznanymi zagrożeniami w czasie rzeczywistym. Ten model ochrony znacząco ogranicza zużycie zasobów systemu i przyczynia się do osiągnięcia wysokich wyników produktu w teście wpływu na wydajność komputera. W porównaniu do wersji z ubiegłego roku wydajność Panda Internet Security 2011 i innych kompleksowych rozwiązań zabezpieczających Panda w środowisku Windows 7 wzrosła o 50 procent.

„Wyniki niezależnych testów pokazują, że możliwe jest znaczące ograniczenie wpływu oprogramowania antywirusowego na pracę komputera przy jednoczesnym wzmocnieniu ochrony", powiedział Pedro Bustamante, starszy doradca ds. badań w Panda Security. „Panda ma wyjątkową możliwość zapewniania doskonałej ochrony przy minimalnym wpływie na zasoby komputera, dzięki utrzymywaniu pozycji lidera i innowacyjnej technologii skanowania w chmurze".

Kontakt dla mediów:
studio PRowokacja Agencja Public Relations