Technologie » Komputery

Państwa EMEA to „hub innowacji” w rozwiązaniach chmurowych

Rozwiązania chmurowe to nowa przestrzeń dla innowacyjności i osiągania wzrostu. Firmy i instytucje w państwach Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki chętniej niż kiedykolwiek wprowadzają strategie oparte na chmurach, by zwiększyć szybkość oraz sprawność działania i dać swoim klientom jeszcze więcej.

Właśnie opublikowany raport „Top 50 EMEA Cloud Climbers”, przygotowany przez ośrodek HotTopics.ht na zlecenie firmy F5 Networks, rzuca światło na chęci i możliwości firm z regionu EMEA w zakresie rozwiązań chmurowych.

Grono wybitnych, międzynarodowych ekspertów i liderów opinii odrzuciło kilkuset nominowanych z wielu różnych branż, by wybrać finałową pięćdziesiątkę. Przy ocenie brali pod uwagę konsekwencję w realizowaniu spójnej strategii, wpływ na rynek, sposób działania oraz ogólną wartość firm. Co ciekawe, jedną z najważniejszych obserwacji było to, że firmy i instytucje coraz częściej wykorzystują chmurę do sprawnego prowadzania biznesu, a nie ograniczenia kosztów. Zdaniem Davida Linthincuma, najbardziej wpływowego eksperta w zakresie technologii chmurowych i jednocześnie członka zespołu przygotowującego listę „Cloud Climbers”, specyfika technologii chmurowych powoduje, że “innowacyjne firmy szybko zaczynają rozumieć, że mogą szybciej wprowadzać automatyzację i zmieniać się zgodnie z potrzebami biznesowymi”.

Czytaj całość artykułu tutaj:  https://erp-view.pl/wiadomosci/panstwa_emea_to_hub_innowacji_w_rozwiazaniach_chmurowych.html

openmediagroup