Kultura, sztuka » Kultura

PGE Obrót sponsorem IV Przeglądu Filmowego Kino Via Carpatia

PGE Obrót, największy sprzedawca energii elektrycznej w Polsce z Grupy PGE został sponsorem organizowanego przez rzeszowskie kino Zorza IV Przeglądu Filmowego Kino Via Carpatia. Wydarzenie odbędzie się w najbliższy weekend w dniach 10-12 czerwca br.

Nazwa przeglądu wiąże się z powstającą międzynarodową trasą Via Carpatia, która połączy państwa północnej i południowej Europy. W ramach trzydniowego wydarzenia odbędą się pokazy sześciu filmów z Polski, Rumunii, Węgier i Grecji.

- Na miłośników kina europejskiego, którzy będą uczestniczyć w przeglądzie czekają pokazy filmowe nie tylko w tradycyjnej sali kinowej, ale również w plenerze, na deptaku w centrum Rzeszowa. Dodatkową atrakcją będą spotkania z twórcami i osobami związanymi z produkcją filmów.  Grupa PGE, której jesteśmy częścią, w swojej działalności sponsoringowej mocno stawia m.in. na mecenat kultury. W ten kierunek wpisuje się Przegląd Kino Via Carpatia, który z roku na rok umacnia swoją renomę – mówi Mariusz Rędaszka, prezes zarządu PGE Obrót.

Szczegółowy program dostępny jest na stronie: www.kinozorza.pl .

Wstęp na pokazy jest darmowy, na podstawie wejściówek dostępnych w kasie Kina Zorza oraz Wojewódzkim Domu Kultury w Rzeszowie.

Przegląd Filmowy Kino Via Carpatia organizowany jest przy wsparciu Marszałka Województwa Podkarpackiego i pod patronatem Wojewody Podkarpackiego.

PGE Obrót
press box