Zdrowie » Uroda
Piękna opalenizna i młody wygląd - efekty umieszczenia w diecie marchwi
Zobacz więcej zdjęć » |
Beta-karoten gromadzi się w skórze, nadając jej stopniowo delikatny złotawy kolor. Działa jak niski filtr przeciwsłoneczny, zmniejszając ryzyko oparzenia. Jest jednocześnie silnym przeciwutleniaczem, który wyłapuje wolne rodniki, powstające w dużych ilościach podczas opalania i zmniejsza uszkodzenia komórek skóry. Spożywanie marchwi przed plażowaniem mobilizuje siły obronne skóry, zwiększając wytwarzanie pigmentu, wzmacniając jednocześnie włosy i paznokcie oraz nadaje skórze elastyczność.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Piękna, promienna i trwała opalenizna to marzenie wielu z nas. Poza wyglądem naszej skóry interesuje nas jednak także kondycja naszego organizmu. Marchew zawiera wiele witamin i składników mineralnych: potas, cynk, fosfor oraz witaminy z grupy A, B, PP, C.
Korzeń marchwi działa wzmacniająco i przeciwanemicznie, reguluje czynności jelit, działa przeciwbiegunkowo, przeczyszczająco oraz dobroczynnie na cały przewód pokarmowy. Karoten przetwarzany jest w organizmie w witaminę A, niezbędną m.in. do prawidłowego funkcjonowania wzroku. Witamina A wspomaga ponadto działanie układu odpornościowego człowieka oraz chroni go przed atakiem wolnych rodników.
Nadesłał:
pey
|
Komentarze (0)