Firma » Bankowość

Platforma inviPay.com dostępna dla klientów biznesowych Alior Banku

Alior Bank podpisał umowę o współpracy z firmą inviPay.com, twórcą platformy służącej optymalizacji przepływów pieniężnych pomiędzy przedsiębiorcami.

Z platformy inviPay.com mogą korzystać klienci biznesowi Alior Banku prowadzący działalność gospodarczą minimum 12 miesięcy. To nowoczesna forma finansowania faktur. Użytkownicy decydują, które faktury mają być rozliczone i na jaką wartość. Przedsiębiorcy mogą wprowadzić do systemu również pojedynczą fakturę, a nie wyłącznie cały pakiet, jak w standardowym faktoringu. Kontrahenci mogą skorzystać z dłuższych terminów płatności, a klienci nie muszą blokować swoich środków.

- Mniejsze firmy coraz częściej chcą korzystać z rozwiązań dostępnych do tej pory dla korporacji. Alior Bank wychodząc naprzeciw tym potrzebom przygotował innowacyjne rozwiązanie dla przedsiębiorców w zakresie finansowaniu faktur. Wierzę, że nasza propozycja spotka się z dużym zainteresowaniem klientów - mówi Jakub Więcław, Dyrektor ds. Finansowania Handlu w Alior Banku.

- Ogromnie cieszy nas, że Alior Bank docenił nasze nowatorskie rozwiązanie w zakresie finansów firmowych. Nie tylko rozwiązuje ono problemy z przepływem pieniędzy w polskich przedsiębiorstwach, ale również wpływa na szybszy rozwój mikro i małych przedsiębiorstw, a  co najważniejsze, pozwala im skutecznie rywalizować na rynku – mówi Marcin Pasenik, prezes inviPay.com.

inviPay.com to start-up z branży Financial Technology, zdobywca głównej nagrody podczas „FinTech Digital Congress CEE 2016”, w kategorii „The Best Start Up”. Z jego usług korzystają małe i średnie firmy w celu optymalizacji przepływów pieniężnych.

United PR