Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Plus dla rodziny!

Grudzień to czas dla rodziny. Czas wyjątkowych Świąt i czas podsumowań. To czas, w którym zadajemy sobie pytanie o rok przyszły, planujemy wydatki, myślimy o swym zdrowiu.

To także doskonały moment na to, by skorzystać z nowej oferty Medicover – Opieka Rodzinna Plus. Produktu adresowanego do całej rodziny, który łączy w sobie opiekę medyczną na najwyższym poziomie z rozsądną ceną.

Często właśnie w grudniu planujemy rodzinny budżet na następny rok i analizujemy wydatki z mijającego. Także w tym szczególnym miesiącu podejmujemy zobowiązania noworoczne – ich istotnym elementem jest troska o zdrowie – swoje i rodziny. Doskonałym prezentem świątecznym, który zostanie z nami cały rok jest Pakiet Opieka Rodzinna Plus.

Prezent dla całej rodziny

Produkt jest innowacyjnym rozwiązaniem  adresowanym do klientów indywidualnych, dla których troska o zdrowie swoje i bliskich nie jest pustym sloganem. Kluczowym wyróżnikiem oferty jest pula 30 wizyt obejmująca 15 wizyt u lekarza podstawowej opieki zdrowotnej i 15 wizyt u lekarzy specjalistów w skali roku dla całej rodziny. Nasz nowy produkt wypełnia lukę rynkową. Dajemy rodzinie do ręki narzędzie opieki medycznej, dzięki, któremu możliwe jest zarządzanie dostępną pulą wizyt zgodnie z aktualnymi potrzebami zdrowotnymi wyjaśnia Marzena Kołoszczyk z Medicover – W danym momencie może to być np. opieka nad naszym sześciolatkiem, który często choruje, a za pół roku troska o zdrowie mamy planującej kolejną ciąże. Opieka Rodzinna Plus skierowana jest do rodzin, które potrzebują poczucia bezpieczeństwa na co dzień oraz dostępu do lekarzy specjalistów za przystępną cenę – dodaje Marzena Kołoszczyk.

Dlatego, w ramach prezentu dla siebie, warto pomyśleć o zapewnieniu sobie i rodzinie pełnego dostępu do całodobowej, kompleksowej opieki medycznej.

Rodzina w centrum opieki

Szczególnym wyróżnikiem działań prowadzonych przez Medicover, jest promowanie idei lekarza prowadzącego. Lekarz prowadzący, to niemal instytucja, bo z praktyki wynika, że jest w stanie pomóc swym pacjentom w wielu przypadkach, w których wydaje im się, że konieczna będzie pomoc specjalisty.  Teraz także rodzina znajduje się w Centrum Opieki, ponieważ każdy z jej członków zostaje objęty szczególną troską.Jesteśmy dumni  z naszego programu Pacjent w Centrum Opieki, zapewniającego każdemu z naszych klientów lekarza prowadzącego  mówi Marzena Kołoszczyk z MedicoverTaki lekarz zna pacjenta, jego tryb życia, upodobania oraz  historię chorób w rodzinie, dzięki czemu jest w stanie szybciej pomóc, postawić diagnozę. Teraz, wraz z pakietem Opieka Rodzinna Plus, także rodzinę stawiamy w centrum opieki. Mama i tata dla siebie wybierają internistę, a dla dzieci pediatrę. Takie rozwiązanie ma same zalety – wyjaśnia Marzena Kołoszczyk.

Dzięki wyborowi lekarza prowadzącego pozostajemy w stałym z nim kontakcie. Co to oznacza? Możemy radzić się naszego lekarza telefonicznie lub mailowo – uzgadniać z nim dalsze kroki leczenia, bez odwiedzania placówki – taka porada nie jest traktowana jako wizyta, zatem, nie schodzi nam z puli wizyt. Także, w przypadku  konieczności zamówienia recepty na stale przyjmowane leki czy preparaty (np. specjalne mleko dla naszego dziecka) możemy dokonać tego zdalnie, bez wizyty u lekarza (przez Medicover Online lub telefonicznie). Lekarz prowadzący staje się z czasem jak członek rodziny. A pamiętajmy, że internista, to nie lekarz od wypisywania tabletek na grypę. To fachowiec dysponujący bardzo szeroką wiedzą, który obdarzony przez nas zaufaniem, może stać się naszym wielkim sprzymierzeńcem w trosce o zdrowie. To nasz lekarz prowadzący decyduje czy powinniśmy się udać do specjalisty, a jeżeli tak, to zleca odpowiednie badania, tak byśmy dysponowali wszystkim, co może pomóc w dalszej diagnostyce i leczeniu.

A to nie koniec korzyści

Pakiet oferuje także rozszerzoną diagnostykę obejmującą badania laboratoryjne oraz wiele badań specjalistycznych, jak np. RTG, USG, Holter EKG, echo serca czy spirometria. W ramach pakietu pacjenci mają dostęp do Hot Line Medicover – specjalnej linii, zapewniającej szybką pomoc w nagłych wypadkach czynnej 24h/7, chatu online z lekarzem oraz mogą korzystać z pogotowia ratunkowego.  Opieka Rodzinna Plus zapewnia także konsultacje i podstawowe zabiegi pielęgniarskie, zabiegi ambulatoryjne: ortopedyczne, chirurgiczne, okulistyczne, laryngologiczne oraz szczepienie przeciwko grypie. Wszelkie inne, nie objęte pakietem usługi oferowane przez Medicover dostępne są dla pacjentów korzystających z Opieki Rodzinnej Plus w specjalnych, niższych cenach. Ideą Opieki Rodzinnej Plus w Medicover jest zapewnienie klientom rozwiązania efektywnego kosztowo, stąd decyzja o ograniczonej liczbie wizyt na rodzinę w skali roku, przy nieograniczonym dostępie do uzyskania porady medycznej przez telefon i internet. Opieka Rodzinna Plus jest ubezpieczeniem dla dowolnej liczby członków rodziny w ramach jednej umowy, ze stałą, niezależną od liczby osób w rodzinie, składką w wysokości 435 zł miesięcznie. Umowa podpisywana jest na rok, z możliwością kontynuacji.

Dodatkowych informacji udziela

Marta Soluch,