Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Ponadczasowe przeboje Essence

Pewne produkty potrafią stać się prawdziwymi kosmetycznymi hitami, a marka Essence to doskonały przykład na to, jak wysoka jakość może iść w parze z przystępną ceną.

Pochodząca z Niemiec firma zdobyła sławę w całej Europie dzięki swoim innowacyjnym i dostępnym produktom, które pokochały kobiety w różnym wieku i o bardzo odmiennych potrzebach. Ogromnym atutem marki jest rozbudowany asortyment. Z drugiej strony to też sprawia, że wybór najlepszych kosmetyków może być wyzwaniem. Czy to już czas na wypróbowanie tuszu, perfum, czy może pora na serum? Przedstawiamy prawdziwe bestsellery od Essence!

Maskara do rzęs – Essence przebój sezonu

Na szczycie listy niekwestionowanym królem są tusze do rzęs od Essence, których jest ponad 20 różnych rodzajów. Wśród najpopularniejszych tuszy znajdują się m.in.: I Love Extreme Crazy Volume Mascara, False Lash Effect Mascara, Sculpted Volume Mascara oraz Maximum Definition Volume Mascara. Tym samym każdy może dopasować produkt do swoich potrzeb, a długie, pogrubione i idealnie rozdzielone rzęsy stają się najlepszą wizytówką na co dzień i na specjalne okazje.

Kobiety pokochały również szminkę zmieniającą kolor Essence z www.ladymakeup.pl. Electric Glow Colour Changing Lipstick to prawdziwy magik wśród szminek. Nadaje ustom unikalny kolor zależny od indywidualnego pH ust, co sprawia, że efekt kolorystyczny jest inny dla różnych osób. Dodatkowo szminka dodaje ustom połysk dzięki drobinkom brokatu w formule. To nie tylko produkt do makijażu, ale także mistrz nawilżania o cudownym zapachu melona.

Jakie produkty Essence warto mieć w kosmetyczce?

Z propozycji Essence bardzo dużym powodzeniem cieszy się również baza pod makijaż Hello, Good Stuff! Glow Serum Primer. To fantastyczny wstęp do zabawy kolorami i formułami. Zawiera niacynamid i wodę arbuzową, dostarczając skórze natychmiastowego nawilżenia. To nie tylko baza, ale również pielęgnacja, składająca się z aż 93% składników naturalnych. Warto zwrócić uwagę, że to jeden z najlepiej ocenianych produktów Essence wśród różnych grup wiekowych.

Innym hitem są rozświetlacze Choose Your Glow Highlighter Palette. To trzy produkty w jednej palecie. Tym samym makijaż zarówno na co dzień, jak i na imprezę zajmie tylko chwil, a wykończenie można dopasować doskonale do wielu odcieni skóry. Warto tu zwrócić uwagę, że marka Essence przyciąga klientki nie tylko najwyższą jakością produktów oraz ich innowacyjnymi formułami, ale również przystępnymi cenami. Dlatego właśnie te kosmetyki śmiało konkurują z propozycjami firm z wyższej półki. Paleta rozświetlaczy sprawi natomiast, że twarz nabierze świeżości i promiennego blasku. Efekt poprawi błyszczyk Cranberry Lip Oil na bazie olejku, który nie tylko zapewnia błyszczące wykończenie, ale także miękko nawilża usta. Olej żurawinowy i witamina E odżywiają i chronią, a formuła kosmetyku reaguje na naturalne pH ust, nadając wyjątkowy, subtelny odcień. To nie tylko kosmetyk, to pielęgnacja i kolor w jednym.

Kosmetyki Essence dla kobiet w każdym wieku

Essence to marka, która kieruje się bardzo prostą filozofią. Każda kobieta ma prawo wyrażać siebie, a makijaż jest jednym z narzędzi, by ten cel osiągnąć. To dlatego właśnie Essence oferuje kosmetyki dostępne dla każdego – niezależnie od wieku, doświadczenia czy budżetu. Poza tym te produkty są przyjazne dla zwierząt, wykonane z najwyższej jakości składników oraz pozbawione szkodliwych substancji, co rewelacyjnie wpisuje się w nowoczesne trendy oraz świadome zakupy. Marka ta nie tylko oferuje produkty kosmetyczne, ale także inspiruje do wyrażania piękna. Tym samym zarówno delikatna pielęgnacja, jak i intensywny makijaż mają swoich najlepszych ambasadorów.

Źródło fotografii: pexels.com
Licencja: https://www.pexels.com/photo-license/