Dom » Ogrody

Prace ogrodowe z sekatorem łańcuchowym Alligator™ Black & Decker

Większość prac w ogrodzie wymaga użycia odpowiednich narzędzi. Do szybkiego i łatwego cięcia drewna firma Black & Decker poleca sekator łańcuchowy Alligator™.
Zbliża się okres wiosenno-letni, a więc czas pierwszych prac, które zazwyczaj obejmują pielęgnację drzew i krzewów rosnących wokół domu. Wycinanie suchych gałęzi oraz kształtowanie korony drzew zazwyczaj wykonujemy przy pomocy sekatora bądź piły do drewna. Często jednak praca tymi narzędziami bywa męcząca, a także pochłania dużo czasu. Black & Decker przygotował innowacyjne urządzenie łączące cechy wymienionych narzędzi - sekator łańcuchowy AlligatorTM. Dzięki niemu praca w ogrodzie jest o wiele przyjemniejsza i przede wszystkim bardziej efektywna.

AlligatorTM Black & Decker (GK1000) zapewnia osiągi pilarki łańcuchowej, będąc równie wygodny w obsłudze, jak sekator ręczny. To nowatorska konstrukcja, która jest przede wszystkim łatwa w użyciu i niezwykle praktyczna. Cięcie drewna, tak jak w zwykłym sekatorze, odbywa się poprzez zbliżanie rękojeści ku sobie. Jednak w przeciwieństwie do tradycyjnego narzędzia, drewno nie jest cięte przez standardowe ostrza, a poprzez element tnący, taki sam, jak w pilarce łańcuchowej. Dzięki temu praca ta nie wymaga użycia dużego nakładu siły ponieważ całe zadanie wykonuje obracający się łańcuch. Takie rozwiązanie pozwala na zachowanie wysokiej precyzji cięcia oraz eliminuje zmęczenie podczas pracy. Mała waga urządzenia wynosząca 3kg, kompaktowe wymiary oraz niski poziom natężenia hałasu (87dB) zapewniają wygodę i komfort pracy z urządzeniem.

Wytrzymały, komutatorowy silnik urządzenia o mocy 550V, osiągający prędkość 2,3 m/s oraz prowadnica o długości 15 centymetrów, pozwalają na pewne cięcie gałęzi o średnicy od 2,5 do 10 centymetrów. Samoczynne smarowanie prowadnic zapewnia prawidłową pracę narzędzia oraz wydłuża jego żywotność. Producent zadbał również o bezpieczeństwo użytkowników poprzez zastosowanie podwójnego wyłącznika bezpieczeństwa. Natomiast opatentowany system szczęk oraz specjalna osłona chronią użytkownika przed poruszającym się łańcuchem.

Cena: 428 PLN

Effective Public Relations