Motoryzacja » Samochody

Praktyczny bagażnik w nowym Volvo XC40

Przy projektowaniu Volvo XC40, które niedługo pojawi się na rynku, dopracowano również stronę praktyczną bagażnika. Jest ona równie ważna co jego pojemność.

– Zaprojektowaliśmy inteligentny system podłogowy w bagażniku, co umożliwia wykorzystanie całej przestrzeni bagażowej bez zbędnej gimnastyki. Elektryczny mechanizm składania tylnego siedzenia pozwala uzyskać płaską podłogę bagażową. Wystarczy nacisnąć przycisk
– mówi Conny Ewe Blommé.

W bagażniku XC40 znalazły się także haczyki na torby z zakupami oraz cztery zaczepy ładunkowe, które sprawiają, że pakowanie jest banalnie proste. Pod przestrzenią bagażową umieszczono schowek zamykany na zamek.

– Wiele z tego, co zrobiliśmy w XC40 opiera się na właściwym zrozumieniu potrzeb klientów. Model XC40 oznacza koniec bałaganu w kabinie. W tym aucie wszystko jest w zasięgu ręki, a jednocześnie poza zasięgiem wzroku. Rzecz w tym, aby uporządkowana przestrzeń wokół zapewniła przejrzystość umysłu – podsumowuje Louiza Atcheba.

JK PR